Régi-új hagyomány a fehérvári campuson

2018. június. 08. KáVé
Régi-új hagyomány a fehérvári campuson

Hajrá kodolányisok! 

A negyedszázados jubileumon is túl van  már a Kodolányi János Főiskola; hol vannak azok az esztendők, amikor az útkeresés jegyében elindultak a hazai felsőoktatásban a magánintézmények. Alig hihető, hogy a KJF-en annak idején száznegyvenhét hallgatóval kezdődött meg a képzés, és ők valamennyien nyelvszakos tanári szakra jelentkeztek. Aztán következett szépen egymás után a turizmus, a kommunikáció és a többi piacképes szak, és egyre több fiatal akart Székesfehérváron tanulni a gyorsan fejlődő Kodolányin. Huszonötezer diploma fémjelzi az eddig megtett utat, s eközben hagyományok is teremtődtek - sorra -  a főiskola életében.

Egyik ilyen kedves hagyomány a tanév végi parti, ahol az intézmény dolgozói jönnek össze egy kellemes délutánra. Ez jelentős eseménynek számít a kodolányis közösség számára, s bármelyik oktatási helyszínen szervezik, igyekszik mindenki ott lenni. Néhány év kihagyás után most újra életre kelt a régi hagyomány, ezúttal Mits Péter kezdeményezésére. 

"Joanna e heti nyugdíjas búcsúztatója ébresztett rá bennünket, hogy milyen jó is együtt lenni munkán kívül, hogy a pesti, fehérvári, - s a nagy távolságtól függetlenül -  az orosházi kollégák is találkozhassanak egymással. Ezért úgy döntöttünk, hogy felelevenítjük azt a régi hagyományt, amelyet akkoriban összdolgozói értekezletnek hívtunk. Most nevezzük csak tanév búcsúztató baráti találkozónak, ahol együtt lehetünk, beszélgethetünk, jól érezzük magunkat, s remélhetőleg újra erősödő közösséggé formálódunk." - írta Péter a meghívóban, amelyben ezúttal a székesfehérvári oktatási helyszínre invitálta a kodolányis csapatot.

Az Fürdő utcai Ikon Klubban igazi vendégségbe várták az érkezőket: finom ételek, italok közül választhattak, aztán elérkezett a nagy beszélgetések ideje is. A nosztalgiázás sem maradhatott ki, hiszen jópáran évtizedek óta dolgoznak a főiskolán. Megelevenedtek a régi tanévek, felidéződtek a hallgatók sikerei, csínytevései. Sokan egyetértettek abban, hogy itt az ideje egy újabb "Sikeres kodolányisok" interjúkötetnek, hiszen a Kodolányin végzett hallgatók szép számban építenek karriert a diploma kézhez vételét követően. 

Hogy a Kodolányi főiskola nagyszerű közösség, mi sem jelzi jobban, hogy Budapestről, Orosházáról egyaránt eljöttek a "csapattagok", s a korábban nyugdíjba ment dolgozók közül is ott voltak szép számban. Eljött Dr. Stephanides Éva egykori főigazgató is, aki ma is kodolányisnak tartja magát, bár ma már megérdemelt nyugdíjas éveit tölti, és igyekszik minél több időt tölteni három unokájával. Ezzel a szusszanásnyi "összetartással" indulhat a huszonhatodik nyári államvizsga időszak. Hajrá kodolányisok!

Kép és szöveg: V.I.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat