Régi hallgatók friss diplomával

2020. június. 08. KáVé

Sokan élnek a nyelvvizsgamentes diplomaszerzés lehetőségével

Hazánkban mintegy hetvenötezer felsőoktatási oklevél nem került kiadásra a nyelvvizsga hiánya miatt, azonban a kormány gazdaságvédelmi akcióterve keretében nyelvvizsgamentesség kaptak a korábban már záróvizsgát tett hallgatók.

A rendelkezésre álló adatok szerint a legtöbb diploma a bölcsész és a gazdálkodási területeken ragadt benn a nyelvvizsga hiánya miatt. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) óriási segítségnek tartja a nyelvvizsgamentes diplomaátvétel bevezetését az idén végző hallgatóknak is, mert a korona vírus okozta járvány miatt idén volt két-három hónap, amikor nem volt lehetőség a nyelvvizsgázásra.

Április elején jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy a bent ragadt diplomákat megkaphatják azok a felsőoktatási intézmények korábbi hallgatói, akik sikeres záróvizsgát tettek. A rendelet a doktori képzések kivételével minden képzési formára vonatkozik, így az alap-, mester-, osztatlan és felsőoktatási szakképzésekre is, a finanszírozási formától (ösztöndíjas vagy önköltséges) függetlenül.

A Kodolányi János Egyetemen is folyamatosan adják ki a diplomákat, bár az a roham, amire számítottak, elmaradt. Dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató a KV-nak elmondta, mindhárom oktatási helyszínen, így Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron is folyamatosan érkeznek az okleveleikért az egykori hallgatók. A Kodolányin mintegy ötezer diplomát állítottak ki azoknak a hallgatóknak, akik a záróvizsga letételét követően a nyelvvizsga hiányában nem vehették át az oklevelüket.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat