Rádióztak, tévéztek a külföldi hallgatók

2020. február. 07. KáVé

Vannak, akik egy újabb szemeszterre jöttek vissza a KJE-re

Félévről-félévre érkeznek a Kodolányi János Egyetemre külföldi hallgatók a világ különböző részéről. A tavaszi szemeszterben tizenöt országból hatvan diák tanul majd a budapesti nemzetközi campuson. Az egyetemre érkező külföldi hallgatóknak egy különleges programsorozattal kezdődött a szemeszter, három napon keresztül vehettek részt ismerkedő, közösségépítő rendezvényeken. 

Dr. Hoffmann Orsolya nemzetközi rektorhelyettes a KV-nak elmondta, a programszervezésnél figyelembe vették, hogy a hallgatók egy része melegebb éghajlatú országokból jött, például Portugáliából, Spanyolországból, Törökországból, ezért óvatosan szervezték számukra a téli, szabadtéri programokat.  Volt azért városligeti korcsolyázás, lángosozás, de az események jelentős részét az egyetemen tartották.

Vetélkedők, bemutatkozó játékok és televíziós, rádiós szereplések is szerepeltek a palettán. A KJE Erasmus-koordinátorai és az Erasmus-hallgatók előadásokat tartottak, amelyek keretében a külföldi hallgatók bemutatták országukat, beszéltek hazájuk kultúrájáról, történelméről. A hatvanegynéhány hallgató között vannak olyanok is akik már a múlt félévben is itt voltak, és miután megszerették Magyarországot, megszerették a Kodolányi egyetemet, visszajöttek egy újabb szemeszterre.

Az egyetem rádió és televízió stúdiójában különösen jól érezték magukat a médiaszakos hallgatók, de hasonlóképpen a más szakokon tanulók is. Lehetőségük nyílt arra, hogy kipróbálhassák magukat a kamerák előtt és a rádiómikrofonok mögött.

Úgy fest, jól indul a tavaszi szemeszter a külföldi kodolányisok számára is; jók voltak a programok, dicsérendő a szervezők munkája és szándéka. Azt is jó volt látni, hogy az Erasmus-os hallgatók szeretik hazánkat, szeretik bármilyen nemzetiségű társaikat. Az is megeshet, hogy az itt töltött tanulmányi idő alatt nem csak tudást, tapasztalatokat szereznek az egyetemisták, hanem életre szóló barátságokat is kötnek.

A harmadéves, kommunikáció és médiatudomány szakos Gombás Ádám rögzítette a három nap eseményeit.  

A videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=rcVNcACtHwk

Kép és szöveg:Virágh Ildikó

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat