Prima Díjat kapott Mits Gergely

2018. november. 22. KáVé
Prima Díjat kapott Mits Gergely

"...a díj valójában nem rólam szól, hanem az ügyről, amely másoknak is fontos"

Tizenharmadik alkalommal adták át a Fejét megyei Prima díjat. A Prima Primissima díj alapítását követően két év múlva, 2005-ben indult útjára a Fejér Megyei Prima Díj. A rangos elismerés legfontosabb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A Magyar Zeneművészet kategória fődíját idén Mits Gergely művésztanár, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanszékvezetője vehette át.

A díjátadó ünnepségen László István, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, majd Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt. A polgármester egyebek mellett elmondta, a díjat azok kaphatják meg, akik az élet különböző területén kiemelkedően tevékenykednek, hiszen a szűkebb pátriánk az ő munkájuknak hangsúlyozottan  köszönheti, hogy fejlődik és közösségként is erősödik.

Magyar Tudomány kategóriában Pukancsik János plasztikai sebész, Magyar Sajtó kategóriában B. Kiss László újságíró vehette át a díjat. A közönségdíjat idén Die­nes Ottó, tanár, író, művész kapta, a Közigazgatási Hivatal különdíját pedig Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke vehette át.

A KJE kitüntetettje, Mits Gergely 2000-ben jazz-basszusgitár előadóművész-tanár szakon végzett a Zeneakadémián. 2002-ben csatlakozott a United zenekarhoz, emellett játszott a magyar zenei élet számos jelentős szereplőjével. 2000-ben, huszonhárom esztendősen alapította meg a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolát, amely hazánk első könnyűzenei szakközépiskolája volt. Hét évig vezette az intézményt, majd 2007-ben a Kodolányi János Egyetemen elindította az előadóművészeti tanszéket, amelynek azóta is tanszékvezetője. Mits Gergő – Vörös Tamással karöltve – az Alba Regia Feszt, a 2014-ben újjáélesztett fehérvári jazzfesztivál főszervezője is.

Mits Gergely a díjátadón a következőket mondta: "Szerintem az élet lényege, hogy legyenek céljaink és álljunk ki bizonyos ügyek mellett. Számomra az egyik legfontosabb ügy a könnyűzene, amit szolgálok. Ennek a díjnak azért örülök és azért vagyok rá végtelenül büszke, mert így a könnyűzene kapott egy újabb elismerést. A Prima Díj valójában nem rólam szól, hanem az ügyről, mely másoknak is fontos. Továbbra is teszem a dolgomat, ez a díj is része annak, hogy a jövőben is sikeres és kitartó legyek."

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat