Pótfelvételi: augusztus 7-ig

2016. július. 31. KáVé
Pótfelvételi: augusztus 7-ig

Pótfelvételi a Kodolányin - nyílt nap augusztus 2-án

Izgalmas az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi időszak azoknak a fiataloknak, akiknek első körben nem sikerült bejutniuk a választott felsőoktatási intézménybe. A KJF-en kedden, augusztus 2-án nyílt napot is tartanak, hogy a most jelentkező fiatalok még egyszer tájékozódhassanak a lehetőségekről. A pótfelvételin kizárólag azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem kerültek be vagy nem is felvételiztek, a jelentkezéseket pedig kizárólag az e-felvételi rendszerében, elektronikusan lehet benyújtani.

Jó tudni, hogy az egyetemek, főiskolák szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdetnek meg a pótfelvételizőknek, akik mindössze egyetlen intézmény, egyetlen képzésére felvételizhetnek az e-felvételi rendszerében. A jelentkezés határideje augusztus 7. éjfél. Az E-felvételi jelentkezést lehetőleg az adatlap elmentésével egy időben, de legkésőbb 2016. augusztus 12-én éjfélig hitelesíteni is kell. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, és nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

A 2016-os általános felvételi eljárásban a felsőoktatásba jelentkező 111 ezer diák közül mintegy 65 ezret vettek fel. A Kodolányi János Főiskolán a népszerűségi listát idén is a turizmus-vendéglátás alapszak vezeti, második helyen pedig a kommunikáció-médiatudomány szakot találjuk.

A pótfelvételizők augusztus 2-án 10 órától Székesfehérváron és Budapesten pótfelvételi nyílt nap keretében ismerhetik meg a Kodolányi főiskola 11 BA alap-, 3 mesterszakát, valamint az 5 felsőoktatási szakképzést. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat