Pótfelvételi a Kodolányin augusztus 9-ig

2020. július. 31. KáVé
Pótfelvételi a Kodolányin augusztus 9-ig

Elstartolt a pótfelvételi

Nappali és levelező képzéseken is hirdet pótfelvételit a Kodolányi János Egyetem. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen mintegy négyszázan kezdhetik meg a tanévet szeptemberben, ám akik eddig nem jutottak be, azok számára most újabb esély nyílik. A pótfelvételi ugyancsak elektronikusan történik az általános eljáráshoz hasonlóan. A jelentkezések beadási határideje: augusztus 9., éjfél. A pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható. 

 

Dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató a KV-nak elmondta, a pótfelvételi eljárás keretében azok a diákok jelentkezhetnek a felsőoktatási intézményekbe, akik az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek, de egyetlen szakra sem kerültek be. Egy szakra és egy intézménybe lehet jelentkezni.  A Kodolányin önköltséges képzések közül választhatnak a pótfelvételizők. A tanulmányi igazgató arról is tájékoztatott, hogy az egyetem mindhárom képzési helyszínén van lehetőség a pótfelvételire azokra a szakokra és tagozatra, ami a 2020-as általános felvételi eljárásban is szerepelt. Először indít szeptemberben mérnökinformatikus szakon képzést a Kodolányi, ez a szak is szerepel a pótfelvételi eljárásban.

Tavaly voltak, így várhatóan a 2020-as pótfelvételin is lesznek minimum ponthatárok. Legutóbb, ha csak a pótfelvételin hirdették meg a képzést, akkor a ponthatár nem lehetetett alacsonyabb a jogszabályi minimumnál. Ez alapképzésen és osztatlan képzésen 280, míg felsőoktatási szakképzésen 240 és mesterképzésen pedig 50 pont volt.

A tavalyi pótfelvételi keretében a rendelkezésre álló határidőig 9 299 fő jelentkezett a felsőoktatásba, közülük 6 421-en jutottak be a választott szakra.

A pótfelvételi eljárásban az elmúlt évben alapképzésre 4453 főt, felsőoktatási szakképzésre 1049 főt, osztatlan képzésre 469 főt, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel.

A 2019-es legnépszerűbb pótfelvételi szakok között találjuk többek között a gazdálkodási és menedzsment szakot (felvettek száma: 583 fő),

a turizmus-vendéglátás szakot(felvettek száma: 200 fő), az emberi erőforrások szakot (felvettek száma: 162) és a mérnökinformatikus szakot(felvettek száma: 129 fő).

A pótfelvételi beadási határideje: 2020. augusztus 9., éjfél. Jelentkezni a felvi.hu -n lehet.

A Kodolányi János Egyetem pótfelvételi eljárásban szereplő képzéseinek listája ide kattintva érhető el: 

www.kodolanyi.hu/felveteli 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat