Pótfelvételi a Kodolányin augusztus 7-ig

2019. július. 25. KáVé
Pótfelvételi a Kodolányin augusztus 7-ig

Indul a mérnök informatikus alapszak szak emelt szintű érettségi nélkül - 12 alapszak, 3 felsőoktatási- és 3 mesterképzés választható

Izgalmas az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi időszak azoknak a fiataloknak és akár idősebbeknek is, akiknek első körben nem sikerült bejutniuk a választott felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételin azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem kerültek be vagy pedig nem is felvételiztek, de mostanra meggondolták magukat. Ez amiatt is hangsúlyt kapott az idén, mivel most még nyelvvizsga nélkül is benyújthatóak a jelentkezések. 

A KJE újdonsággal is várja a pótfelvételizőket: mérnök informatikus alapszakra is lehet már jelentkezni, s ami fontos, ehhez nem szükséges az emelt szintű érettségi. A szak nappali és levelező tagozaton indul szeptemberben Budapesten és Orosházán.  Az újdonság mellett természetesen nyitva állnak a további kedvelt kodolányis képzések is a pótfelvételizők előtt: 12 alapszak, 3 felsőoktatási- és 3 mesterképzés választható augusztus 7-ig a KJE-n.

 

 

Ugyancsak fontos információ, hogy az egyetemek, főiskolák önköltséges képzéseket hirdetnek meg a pótfelvételizőknek, akik mindössze egyetlen intézmény, egyetlen képzésére felvételizhetnek az e-felvételi rendszerében augusztus 7., éjfélig.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, és nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Dr. Szabó Péter rektor a KV-nak elmondta, a Kodolányi János Egyetemre első körben félezer gólya került be, ez a szám százzal több, mint az előző tanévben. 

"A családias légkör, a hallgatóközpontú szemlélet vonzó a felsőoktatásba igyekvő fiatalok számára.  2014/15. tanévben bevezetett PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modellről mára bebizonyosodott, hogy megfelel a huszonegyedik századi elvárásoknak. A Kodolányin végzett diplomásokról elmondhatom, hogy a statisztikai adatok szerint sokkal innovatívabbak az átlagnál, sokkal több közöttük a sikeres hazai vállalkozó, az átlagnál. A külföldi munkavállalás kapcsán pedig azt mutatják a felmérések, hogy kiemelkedően helytállnak valamennyien, akik ezt az utat választják a diploma megszerzését követően" - tette hozzá a rektor.

A kodolányis  népszerűségi listát egyébként továbbra is a turizmus-vendéglátás, az anglisztika, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kommunikáció és médiatudomány szak vezeti, tudtam meg dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgatótól.

Kép és szöveg:Virágh Ildikó

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat