Ponthúzás ma este, nyolckor már tudható az eredmény

2021. július. 22. KáVé
Ponthúzás ma este, nyolckor már tudható az eredmény

Várják a KJE-n is a leendő gólyákat

A felsőoktatási intézményekben fontos időszaknak számít július vége, illetve augusztus eleje, egyrészt ekkor derül ki a felvételi eredménye, másrészt elindul a pótfelvételi időszak. Fontos tudnivaló, hogy az idén várhatóan július 29 – augusztus 8. között jelentkezhetnek mindazok a pótfelvételi eljárás keretében, akiket nem vettek fel, illetve be sem adták a jelentkezésüket tavasszal. Ma este nyolc órakor hozzák nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárokat, amelyek hagyományosan elsőként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők – írja az MTI. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményekről.  Viszonylag rövid időn belül megtudják, hogy az általuk megjelölt képzések közül melyikre kerültek be, ám ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról. A leendő gólyáknak számolniuk kell azonban azzal, hogy a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, így előfordulhat, hogy csak jóval a ponthatárok kihirdetése után érkezik meg az üzenet. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

Mintegy 110 ezer továbbtanulni vágyó várja idén a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

A pandémia miatti egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit az ELTE lágymányosi campusán rendezik meg. Délután három órától várják a fiatalokat, akiknek koncertek és egyéb programok enyhítik a várakozás izgalmát. Este nyolctól kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. A fél tizenegyig tartó pontváró rendezvényre belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat