Pont Ott Parti 2017

2017. július. 18. KáVé
Pont Ott Parti 2017

Buda Marci is kodolányis volt

A 2017-es felvételi ponthatárait július 26-án, este nyolckor hozzák nyilvánosságra. Ahogy az elmúlt években, úgy az idén is lesz Pont Ott Parti az ország több városában, írja az Eduline. A fővárosi ponthatárváró buli helyszíne a Rio Budapest (1117 Budapest, Hengermalom út 133.), a programok délután háromkor kezdődnek, a házigazda az egykori kodolányis Buda Marci lesz.

Program:

15:00 Pont Ott Warm Up Party by DJ Juhász Laci
16:00 Fitnesz Rubint Rékával
17:00 Meglepetés program
18:00 ByeAlex és a Slepp
20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése
21:00 Drop the Cheese

A koncertek mellett kerekasztal-beszélgetések és előadások is lesznek, például nyelvtanulásról, karrierépítésről, a hallgatók családalapítási kedvezményeiről. Aki akar, sportolhat, lesz mászófal, teqball, de aki játékkal ütné el az időt a ponthatárok megjelenéséig, csocsózhat is.

Érdemes megnézni,  milyen ponthatárokra számíthatnak ebben az évben azok, akik valamelyik népszerű társadalomtudományi szakra - például politikatudományra, kommunikáció- és médiatudományra vagy szociológiára - szeretnének bekerülni. Az már 2016 decemberében kiderült, hogy a kommunikáció- és médiatudomány alapképzésen idén is előzetes ponthatárokat húznak: csak az kezdheti el állami ösztöndíjasként a tanulmányait, aki legalább 455 pontot szerez. Ennyit csak azok tudnak összegyűjteni, akik emelt szintű érettségit és/vagy nyelvvizsgát is tettek, és mind középiskolai jegyeik, mind az érettségi eredményük kiváló.

 

A felvételizőket a magas ponthatár sem riasztotta el a képzéstől, a kommunikáció- és médiatudományt összesen 2409-en jelölték meg, 1143-an első helyen, 1511-en ráadásul állami ösztöndíjas helyre pályáznak.

A politikatudomány (a korábbi politológia) szak is népszerű, 1186-an jelentkeztek erre a képzésre, 1090-en állami támogatással szeretnének tanulni, ám az állami ösztöndíjas képzésen itt is előzetes ponthatárt húztak - igaz, jóval alacsonyabbat, mint a kommunikáció szakon, 320 pont a limit.

Gazdasági, pedagógus- és műszaki - a 2017-es felvételin ezek a legnépszerűbb képzések, derül ki a jelentkezési statisztikák Felvin közzétett elemzéséből. "Az elsőhelyes jelentkezések között mindhárom képzési terület részaránya 10%-nál magasabb, a gazdaságtudományok esetében közel 20%.

A bölcsészettudomány, az orvos- és egészségtudomány, valamint az informatika képzési területek – 8-9% körüli részarányukkal – is kimondottan népszerűnek bizonyultak még a jelentkezők körében. Az első helyes jelentkezők megközelítőleg 5%-át vonzották a művészet, a társadalomtudomány, a jogi és az agrár képzési területek képzése" - írják.

"A jelentkezők állandó lakóhelyük szerint legnagyobb, közel egyharmados arányban a Közép-Magyarország régióban élnek, a második legnépesebb csoport az Észak-Alföld régió lakója, míg a legkevesebben a Dél-Dunántúl régióból érkeztek. A többi régió részesedése 10% körüli" - olvasható a Felvi elemzésében.

/Forrás:eduline.hu/

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat