Partnerség az Antenna Hungáriával

2018. február. 09. KáVé
Partnerség az Antenna Hungáriával

Közös képzési, gyakornoki programok, fejlesztési lehetőségek 

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora és Dr. Mándi Gábor az Antenna Hungária Zrt. vállalatirányítási igazgatója a felsőfokú intézmény budapesti oktatási központjában. A közös képzési és gyakornoki programok mellett ösztöndíj lehetőségekről, és műszaki fejlesztési tervekről is határoztak a partnerek. Ez utóbbi terület esetében a 21. századi elvárásoknak megfelelő, korszerű technika eszközök kerülnek a főiskola stúdióiba.

Elsősorban a televíziós műsorkészítő felsőfokú szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzéseken részt vevő hallgatók számára jelent különleges lehetőséget a jövőben, hogy a hazai telekommunikációs szektor meghatározó szereplője, az Antenna Hungária Zrt. (AH) megjelenik a főiskola partnerei körében. Mint ismeretes, az AH fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, illetve -szétosztás, valamint a műholdas műsorszórás és –szétosztás, illetve, mint ahogyan Dr. Mándi Gábor elmondta, a műsorgyártás.

Műsorgyártási szolgáltatásukkal a teljes produkciós folyamatot lefedik, a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelve. A műsorgyártási területen a tévés piac szereplőivel kialakított évtizedes stratégiai partnerségükre, a legújabb kép- és hangrögzítési eljárásokat lehetővé tevő műszaki felszereltségükre, valamint az évtizedek során kialakított műsorszórási és műsorgyártási szakembergárda által biztosított szakértelemre támaszkodhatnak.

Jelentős lépés a gyakorlati képzés vonatkozásában hogy külső szakmai gyakorlatok színhelyeként is megjelenik a főiskolások lehetőségei között az Antenna Hungária Zrt.

Az együttműködés keretein belül a Zrt. segíti a szakképzések, elsősorban a kameramann,  EVS operátor, feliratozó grafikus, kameraasszisztens, vágó, rögzítés-vezető és  montírozó szakirányú továbbképzések szakmai tartalmának fejlesztését, modernizálását. Részt vesz a duális képzés kialakításában,  vállalja, hogy a képzésekben szereplő speciális szakmai ismeretek átadásához szakembert biztosít.

Dr. Szabó Péter rektor elmondta, hogy a képzési paletta alakításánál figyelembe veszik az AH szakembereinek mindenkori javaslatait, igazodva a telekommunikáció rohamléptékű fejlődéséhez. Így a szakképzett munkaerő utánpótlás biztosításában nyújthanak segítséget az AH-nak. A rektor kiemelte, az együttműködési megállapodás aláírását megelőzte, hogy Dr. N. Kovács Tímea, a kommunikáció és médiatudomány tanszék tanszékvezetője a kodolányis nyílt napokra szakembereket hívott a vállalattól, akik egyebek mellett közvetítő kocsis bemutatót tartottak a főiskolán.

A partnerek közötti megállapodás tartalmazza azt is, hogy a későbbiekben közösen döntenek arról, hogy a gyakornoki programban részt vevő hallgatók közül kik részesülhessenek ösztöndíjban. Az ösztöndíjak mértéke és feltételei az egyes hallgatókkal kötött tanulmányi szerződésben kerrül majd rögzítésre.

-v-

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat