Pályaorientáció, szakismertetők, tréningek – nyílt nap Orosházán

2017. november. 20. KáVé

Segítség a középiskolásoknak

Középiskolások hada érkezett a Kodolányi János Főiskola Orosházi Oktatási Központjában rendezett nyílt napra; Békés megye tíz középiskolájából több mint kétszáz tizenegyedik és tizenkettedik osztályos diák volt kíváncsi a főiskola kínálta lehetőségekre. Köztudottan nehéz kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen pályát, milyen felsőoktatási intézményt válasszanak a közeledő felvételi időszakban.  A fiatalok igyekeznek az adottságaiknak, irányultságuknak megfelelően választani, ám ebben segítségre van szükségük

 

A nyílt nap első programpontjaként Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora köszöntötte a megjelenteket. Szólt többek között arról, hogy az idén huszonöt éves intézmény huszonkétezer diplomát adott ki, s arról is, hogy  nagy számban vannak olyan a sikeres kodolányisok, akik napjainkban intézmény- vagy vállalatvezetőként, eredményes vállakozóként öregbítik az alma mater hírnevét. Kiemelt két egykori andragógia szakos hallgatót, akik közül az egyik a Towerben működő múzeum marketing vezetője, a másik pedig egy nemzetközi vállalat kereskedelmi igazgatója. A középiskolásoknak számos tanácsot adott a rektor, többek között felhívta a figyelmet arra is, hogy a mai felsőoktatási rendszer alkalmas arra, hogy a tanulási időszak közben újabb szakokat vehessenek fel a hallgatók.

Gellénné Körözsi Eszter a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium huszonhét végzős diákjával érkezett a nyílt napra. Szerinte fontos eseménynek számítanak a nyílt napok a középiskolások életében, hiszen sokaknak nincs határozott elképzelése a továbbtanulást illetően. Kifejezetten örültek annak, hogy a KJF-en pályaorientációs tájékoztatón is részt vehetnek a diákok.

A nyílt napon pályaorientációs program mellett szakonkénti ismertetőkre is sor került, amelyeken betekintést nyerhettek a békési középiskolások a gyakorlati képzésre hangsúlyt helyező duális képzésekbe, az egyes szakterületek oktatásának részleteibe. A nyílt nap tájékoztató állomásain Dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató, Lőrinczné Dr. Eencze Edit, a humánfejlesztési tanulmányok tanszék tanszékvezetője,  Bolfert Richárd kommunikációs, marketing titkár, Butor Klára, a sportiroda és kulturális központ vezetője,  Dr. Mócz Dóra a képzési központ igazgatója, Dr. Majorosi Anna főiskolai tanár, Dr. Kátay Ákos, a turizmus szak docense és dr. Malatyinszki Szilárd, az orosházi intézet igazgatója várta a diákokat.

A kommunikáció és médiatudomány szak iránt érdeklődő diákok örömmel nyugtázták, hogy a friss kodolányis diplomás Bolfert Richárddal találkozhattak a tájékoztatón. A kommunikáció és médiatudomány szakon végzett pályakezdő marketinges kiemelte a gyakorlatorientált oktatási szemléletet, az ehhez rendelkezésre álló infrastruktúrát, valamint a különböző gyakorlati helyekkel való együttműködést.

Dr. Majorosi Anna tanárnő tanulás módszertani foglalkozásán megtudhattuk, hogy mire is jó az elmetérkép. Az érettségi előtt álló diákok körében nem véletlenül népszerűek azok a módszerek, amelyek növelik a lényeglátást, hatékonyabbá teszik a tanulást. A tréningen mindemellett számos olyan interaktív feladat várta a diákokat, amelyekkel a kognitív képességeiket fejlesztése, valamint a társadalmi gátlások feloldása egyaránt szerepet kapott.

Személyzeti vezető, tréner, HR-munkatárs és még számos munkakör várja azokat, akik  az emberi erőforrások szakot választják. Dr. Mócz Dóra adott minderről részletes tájékoztatást. Azt is elmondta, hogy  a tanszéken a piacvezető NEXON munkatársai is oktatnak, akik a szakma legújabb és legkorszerűbb ismereteit közvetítik. 

Dr.  Kátay Ákos a turizmus-vendéglátás szakot mutatta be. A Kodolányi Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai képzőhelye, ahol a kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolatok révén lehetőség nyílik  külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra is.

Orosházán négy nappali tagozatos alapképzés indul, a jelentkezők választhatják az emberi erőforrások, a gazdálkodási és menedzsment, a szociális munka és turizmus-vendéglátás szakot.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat