Ősszel is nyitva a Balaton

2015. szeptember. 17. Kitekintő
Ősszel is nyitva a Balaton

A bor és gasztronómia az őszi turisztikai kínálat középpontjában  

Már második évben maradnak nyitva az ajtók és kapuk a Balatonnál - szeptember 25 - október 5. között számos vonzó programmal várja a régió az őszi Balaton, a kiváló borok és a balatoni ízvilág szerelmeseit. A programok között az elmúlt évhez hasonlóan idén is találunk vezetett túrákat, pincetúrákat, őszi balatoni menüt kínáló éttermeket és boros programokat, sőt vízre is szállhatunk. 

A gyermekes családoknak is érdemes útra kelniük, hiszen színes és érdekes gyermekprogramokat is a Balatoni Regionális TDM Szövetség által megrendezendő őszi Nyitott Balaton. Kedvezményesen foglalhatunk szállást is: szeptember 25. és október 5. között az akcióban résztvevő szálláshelyek minimum két éjszaka foglalás esetén húsz százalék kedvezményt biztosítanak, ha a weboldalról letöltött kupont használják fel a vendégek.

Idén is lesz Balaton Mix az akció ideje alatt. A Balaton Mix jeggyel rendelkezők szeptember 25-től a Balaton Mix záró napjáig, október 4-ig vehetik igénybe a korlátlan menetrend szerinti utazást. A Balatonfenyvesi kisvasúton szeptember 25-től október 5-ig a jeggyel utazók részére díjmentes kerékpárszállítást biztosít a MÁV-START Zrt.


Összhangban az őszi Nyitott Balaton akcióval és együttműködésben a Balatoni Regionális TDM Szövetséggel - a Magyar Turizmus Zrt. szakmai tevékenysége során igyekszik a Balaton régiót nem csak nyári úti célként pozícionálni, hiszen nyárutón és az ősz folyamán is számos programlehetőség vár a régiót felkereső turistákra. Az őszi turisztikai kínálat középpontjában a bor és gasztronómiai, valamint az aktív kínálat áll, a régióban számos gasztrofesztivált és halünnepet rendeznek az őszi hónapokban. Az aktív programlehetőségek között kiemelten fontosak a túralehetőségek – különös tekintettel arra, hogy a Balaton régiót is érinti egyebek mellett az Országos Kéktúra útvonala – a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túrái, a nordic walking programok és a kerékpározás.

További információ: www.nyitottbalaton.itthon.hu

/forrás: Magyar Turizmus Zrt./

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat