Origo nap és a gólyák

2023. szeptember. 08. Hangoskodó
Origo nap és a gólyák

Gyetvai Jázmin kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam - A Kodolányi János Egyetem hallgatói az Origo nap elnevezésű programon vehettek részt  szeptember 7-én. Elsőévesként izgatottan vártam ezt a napot, és reménykedtem abban, hogy a gólyatáborban megismert embereken kívül is tudok majd új kapcsolatokat nyitni, valamint, hogy a tanárokat is jobban megismerhetem.

A kommunikáció - és médiatudomány szak elsőéves tanulóival egy hatalmas teremben gyűltünk össze: a egyetemi épület negyedik emeletén található nagyelőadóban. Sokan - velem együtt - megszeppenve, telve kíváncsisággal vártuk azt az információ áradatot, amelynek mennyiségéről akkor még nem is tudtunk.

Tíz órakor kezdődött a program, amelyet Székesfehérváron  tartottak az egyetem 30. jubileumi évfordulója alkalmából. Mi pedig a budapesti campuson tanuló hallgatók nyomon követhettünk minden tudnivalót online, a kivetítő segítségével. Szó esett többek között a Neptun használatáról, a Moodle rendszerről, a sportolásról és a diákhitelről. A hasznos tájékoztató után a stúdiókat nézhettünk meg.

Elsőként a televízió-műsorkészítő terembe nyertem bepillantást, ahol a különböző kamerák és a televízión kivetített képek azonnal elvarázsoltak. P. Kovács Gyula tanár úr beszámolt arról, hogy mikre kell felkészülni az előttünk álló tanév során. A továbbiakban lehetőségünk volt kipróbálni magunkat a képernyő előtt és a színfalak mögött. Három bátor önkéntes jelentkezett szereplőnek, s ugyanennyien gondoskodtak arról, hogy a felvétel rögzítve legyen. Mind az operatőrök, mind a szereplők kiválóan megállták a

helyüket. Kellemes hangulatot teremtettek, ahol minden eltöltött pillanat csodásan telt. Az interjú nemcsak az önként jelentkező  számára volt különleges élmény, hanem valamennyiünknek, akik bepillanthattunk a televíziózásba.

A következő állomás a rádióstúdió volt. A teremben Dr. Matuszné Virágh Ildikó és Benedek Gábor várta a diákokat. A csoport meglehetősen félénk volt, de ez nem jelentett akadályt abban, hogy többen is kipróbálják magukat a rádiózásban. Az improvizációs szöveg meglehetősen jól sikerült mindenkinek, aki ebben részt vett. Nekem is lehetőségem volt beülni a stúdióba, ahol nem kis izgalmat jelentett megszólalni a mikrofon mögött. Hatalmas élményként éltem meg többedmagammal együtt a szereplést, de jól érezték magukat azok az elsőévesek is, akik egyelőre szemlélőként vettek részt a rádiós bemutatón.

Ezen a napon megerősödött bennem az, hogy egy fantasztikus helyre (egyetemre) kerültem. Hiszem, hogy az a támogatás, építő kritika és segítség, ami a tegnapi napon ért, az az iskolát jellemzi, és ahol valóban én, mint diák vagyok a legfontosabb.

A szaktársaimmal is remekül jöttem ki. Mindenki elégedett volt a stúdiók modern felszerelésével és a szuper tanárokkal. Izgatottan, örömmel várjuk az előttünk álló időszakot.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat