Origó-héttel indul a tanév a KJF-en

2017. szeptember. 05. KáVé
Origó-héttel indul a tanév a KJF-en

Jubileumi tanév kezdődik

Huszonötödik alkalommal indult el a tanév a Kodolányi János Főiskolán, az évforduló a budapesti tanévnyitón is hangsúlyt kapott. A nagyelőadóban megtartott ünnepséget azok is követhették, akik személyesen nem vehettek részt: a közösségi média segítségével élő közvetítésben jelent meg a kodolányis program a világhálón.

A hétfőn elindított Origó-hét első napján a gólyák külön tájékoztatást is kaptak: először Dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgatótól, majd Dr. Hoffmann Orsolya és Dr. Kovács László rektorhelyettesektől, valamint Butor Klárától, a sportiroda és kulturális központ munkatársától.

A délutáni program nyitányaként Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte a kodolányis hallgatókat és oktatókat. Beszédében kiemelte, hogy az immár negyedszázados intézményben az oktatók és diákok baráti munkakapcsolatban vannak. Az oktatók egyik legfontosabb feladata, hogy megszerettessék a tanulást a fiatalokkal, kibontsák a tehetségüket, s arra is megtanítsák őket, hogy kamatoztatni tudják a megszerzett tudásukat. Elmondta többek között: „ Huszonkétezer diplomát adtunk ki az elmúlt huszonöt évben, ez is bizonyítja, hogy helyes úton járunk. A végzett hallgatóink között sokan választották a vállalkozói életformát, sokukból lett vezető, középvezető. Mostanában szívesen említem legutóbbi találkozásomat egy volt tanítványunkkal, aki az angol királynő alkalmazottjaként a Tower marketingigazgatója.” Hozzátette: „ A huszonöt éves jubileumunk jelzi a jó irányt. Ebbe a közösségbe kerülnek be most az elsőéveseink, ebben tanulnak a felsőbb évesek.” Szólt még az őszi jubileumi konferenciáról és a hozzákapcsolódó fotókiállításról, amelyet a Kodolányi Art Gallery szervez meg a főiskola történetéről.

A délutáni program kiemelkedő rendezvényeként Cséfalvay Zoltán professzor, hazánk párizsi nagykövete tartott előadást „ A nagy korszakváltás – az új technológiai forradalom kihívásai a globális gazdaságban és Magyarországon” címmel. Ezt követően Dr. Szűts György, a Tehetség Menedzsment Alapítvány munkatársa mutatta be a szervezet munkáját, és felhívta a hallgatók figyelmét az pályázható ösztöndíj lehetőségekre.

Délután együtt indultak az elsőévesek az Origó-hét számukra legfontosabb helyszínére: Csillebércre. A kétnapos program során előadásokat hallgatnak, ismerkednek egymással és tanáraikkal, ízelítőt kapnak a főiskola életből. Kedden a külföldi hallgatók és a felsőbb évesek is csatlakoznak a gólyákhoz, hogy meghallgassák a nyári egyetemi előadásokat. A program során Sebestény Tibor „Behatároltak-e a lehetőségeink, avagy mit tanultunk az indiai kiselefántoktól?”, Máté Krisztina „Média, társadalom”, Dr. Régi Tamás „Mobilitási fordulat a társadalomtudományokban”, Vida Eszter, Boda Gabriella „SentiOne” címmel tartanak előadást.

Szerdán a főiskola falain belül folytatódnak a programok. A videóújságírásról tart előadást Szabó Péter, az Index videórovatának vezetője, valamint Műhelytitkok címmel  a Holnap Tali! című televíziós sorozatról beszélget Virágh Ildikó, a főiskola kommunikációs vezetője és Kirády Attila, a műsor producere.

Számos, oktatáshoz kapcsolódó program is várja a hallgatókat az Origó-héten, így mentori órák, tanári fogadó órák, tanszéki tájékoztatók. Minden startra kész a tanuláshoz, tanításhoz.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat