Orientációs héttel indult az őszi szemeszter

2019. szeptember. 06. KáVé
Orientációs héttel indult az őszi szemeszter

Hajrá gólyák

Huszonhetedik alkalommal indult el a tanév a Kodolányi János Egyetemen. A hétfőn elindított orientációs hét első napján Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes köszöntötte a gólyákat, akik részletes tájékoztatást kaptak a KJE Budapesti Oktatási Központjában a félévkezdéssel kapcsolatos tudnivalókról. 

A program kedden Velencén az Ifjúsági Táborban folytatódott, ahol az elsőéves hallgatókat reggeltől estig várták a különféle elfoglaltságok. Kezdésként a hallgatók tehettek fel kérdéseket az oktatási rektorhelyettesnek, hogy a tanulmányi munka megkezdése előtt az oktatás minden részletét megismerhessék. Ezt követően az elsőévesek megismerkedhettek tanszékvezetőikkel és mentortanáraikkal is. Kedden Kass László, a sportiroda vezetője indította a napot, itt ugyancsak az egyetemi élet részletei kerültek terítékre. A Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja, az Erasmus Plus ugyancsak témaként szolgált a gólyatáborban. A nemzetközi projekt 2020-ig 14,7 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. A program segítségével több, mint négymillió pályázó juthat külföldi tanulmányokat, képzést, munkavállalást vagy önkéntes munkát segítő támogatáshoz. Erről Szakony Sára nemzetközi referens tájékoztatta az elsőéveseket.

Butor Klára, az orientációs hét főszervezője a KV-nak elmondta, a velencei helyszínt a hallgatói önkormányzat tagjaival közösen választották ki két évvel ezelőtt. Az ifjúsági tábor „ nagyon bejött” helyszínként, idén is közel kétszázötven gólya jött el a háromnapos programra. A KJE Jól-Lét Kabinetjének vezetője hozzátette, az idei program előkészítésében és lebonyolításában a jelenlegi HÖK elévülhetetlen érdemeket szerzett. Mintegy harminc felsőéves kodolányis dolgozott az eseménysorozat sikerességéért. Kiemelte, mindhárom oktatási helyszín HÖK  tagjai és elnöke  részt vettek az origo napok szervezésében, lebonyolításában, így az orosházi Pangert Evelyn, a székesfehérvári Vachter Luca, valamint a budapesti Lustág Dávid. Butor Klára kiemelte továbbá, hogy Kalina Andrea és Rákosfalvi Edina voltak még segítségére a munkában.

Idén eljöttek az orientációs napokra a külföldi hallgatók is, akik a Velencei-tó köré szervezett kerékpáros túrával zárták az orientációs napokat. A székesfehérvári gólyák programzárásként résztvettek a megyeszékhely közös tanévnyitóján, amelyet a városban tanuló valamennyi felsőoktatási intézmény elsőévesének rendezett Székesfehérvár Önkormányzata.

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy a Velencei-tó partján csakis fejtágításra várták a kodolányis elsőéveseket, sietek leszögezni, nem maradtak el a jó hangulatú vetélkedők, ismerkedési programok és természetesen az esti bulik sem. Így aztán nincs más hátra, mint megkezdeni a tanulást. Hajrá gólyák.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat