Nyílt nap is lesz a Kodolányi János Egyetemen

2018. július. 27. KáVé
Nyílt nap is lesz a Kodolányi János Egyetemen

Pótfelvételi augusztus 6-ig

 

A felsőoktatási intézményekben fontos időszaknak számít július vége, illetve augusztus eleje, egyrészt ekkor derül ki a felvételi eredménye, majd a ponthúzás napjától elindul a pótfelvételi időszak. Fontos tudnivaló, hogy az idén augusztus 6-ig jelentkezhetnek mindazok a pótfelvételi eljárásban, akiket nem vettek fel, illetve be sem adták a jelentkezésüket tavasszal.

A 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 107 695-en nyújtottak be érvényes jelentkezést. Legtöbben – 72 955-en – alapképzést jelöltek meg első helyen, osztatlan képzésre 11 674-en, felsőoktatási szakképzésre 4 846-an, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők közül mesterképzésekre 18220-an jelentkeztek első helyen.

Berta Ákos rektorhelyettes a KV-nak elmondta, hogy a pótfelvételi során a jelentkezők egy felsőoktatási intézményt és egy szakot jelölhetnek meg. Hozzátette: „ a pótfelvételin bekerülők valamennyi hazai felsőoktatási intézményben kizárólag költségtérítéses képzésre nyerhetnek felvételt.” A rektorhelyettes felhívta a figyelmet arra is, hogy az alapképzésekre 280 a minimális pontszám, viszont a felsőfokú szakképzésekre 240 ponttal is be lehet kerülni. A felsőfokú szakképzés keretein belül tanuló hallgatóknak később lehetőségük nyílik az alapképzésen folytatni a tanulmányaikat úgy, hogy a sikeres vizsgáikat elfogadják választott alapszakon.

Az augusztus elsejétől immár Kodolányi János Egyetem tizenegy alap- és három mesterszakára, valamint négy felsőoktatási szakképzésére mintegy harminc százalékkal többen jelentkeztek idén, mint a korábbi években.

A most induló pótfelvételi időszakban az alapszakokra jelentkezők közösségszervező, anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás  szakok között választhatnak. Három mesterszak is várja a Kodolányi egyetemet választó jelentkezőket, nemzetközi tanulmányok, turizmus menedzsment és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

A rektorhelyettes kiemelte, hogy a Kodolányira jelentkezők már egyetemen kezdik meg a tanulmányaikat, ahol az alkalmazott  PIQ & Lead™ felsőoktatási képzési modell és kiterjedt partneri kapcsolatok segítik a hallgatók minőségi gyakorlati képzését, hozzájárulnak a piacképes tudás, ismeretek megszerzéséhez, a mentori rendszer pedig biztos kapaszkodót jelent a sikeres tanulásban. A KJE-n több mint hatvanszázalékos a minősített oktatók száma, ami fontos előfeltétele az egyetemmé minősítésnek, amely eljárásban negyvenöt százalékos az elvárás. 

Berta Ákos elmondta továbbá, hogy a négy szakon folyik duális képzés, itt a hallgatók közel ugyanannyi időt töltenek el a vállalatoknál, mint a felsőoktatási intézményben, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapnak. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg.

A Kodolányi János Egyetem egyébként kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre valamennyi szakon, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Például jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, sommelier és barista oktatóterem színesíti a gyakorlatszerzés palettáját a turizmus és vendéglátás szakosok számára. A főiskola internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig virtuális teret biztosít bármely szakon tanuló hallgatónak, hogy a jól sikerült cikkeik megjelenhessenek.

A felsőfokú szakképzést választóknak is számos lehetőséget kínál a KJE: gazdálkodási és menedzsment, szociális és ifjúsági munka, televíziós műsorkészítő és turizmus-vendéglátás képzésekre várják a jelentkezőket.

Az egyetem három oktatási helyszínén – Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán – augusztus 31-én tartanak nyílt napot 10:00 órai kezdettel.

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat