Nyílt nap Budapesten

2017. december. 01. KáVé
Nyílt nap Budapesten

Benéztek hozzánk egy napra

A 2018-as felvételi kampány második nagyszabású rendezvényét a Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központjában tartották meg november 29-én. Az orosházi sikeres programot követően ezúttal az ország minden részéről érkeztek pályaválasztás előtt álló középiskolások a „Nézz be hozzánk egy napra elnevezésű nyílt napra.  A pályaválasztás előtt állók belekóstolhattak a főiskolai életbe, beülhettek a tanórákra, beszélgethetnek a KJF-en tanuló diákokkal, a főiskola oktatóival, megismerhették a családias, barátságos intézményt.

A nyílt napra látogatók a főiskola hallgatóival együtt tesztelhették tudásukat a Donka Attila vezette hotelföldrajzi vetélkedőn és részt vehettek a gazdaság különböző aspektusait bemutató mini-konferencia előadásokon is.

Wirthné Móricz Zsuzsanna „Versenyképesség és a környezetet szolgáló körkörös gazdaság” címmel tartotta első előadását, majd „Élelmiszerbiztonság, élelmiszer önrendelkezés és versenyképesség” címmel a következőt. Dr. Bajor Tibor „Lehet-e Magyarország Európa logisztikai központja?” és  „Magyarország és a nemzetközi gazdasági trendek  címmel tartott érdekes előadásokat. A gazdálkodás és menedzsment témakörben tartott kiváló előadást Rostás Antal is „Mikor vezetik be az eurót Magyarországon” címmel. A programokra szép számmal ültek be a fiatalok, ami jól mutatja a gazdasági élet iránti fogékonyságukat.

A közösségszervező és emberi erőforrás szakok iránt érdeklődőknek szervezték  Dr.Szabó Péter és Dr. Balázs Eszter „Európai civilizáció és identitás” című előadását, amelyre a negyedik emeleti nagyelőadóban került sor.  A napjaink fontos kérdéskörének számító téma sokakat vonzott; itt is jól érzékelhető a fiatalok aktuális kérdések iránti érzékenysége.

Óriási sikere volt a „Csináljunk élő közvetítést!” elnevezésű programnak, amelyet a kommunikáció és médiatudomány tanszék szervezett. Dr. N. Kovács Tímea tanszékvezető az Antenna Hungáriával épített ki kapcsolatot, amelynek keretében  a hazai telekommunikációs szektor meghatározó szereplője közvetítő kocsival érkezett a főiskola udvarába. A főiskola tévéstúdiójában Gáspár Judit, a rádióstúdióban pedig Virágh Ildikó a gyakorlati képzés rejtelmeit mutatta be a vendégeknek.

Dr. Koudela Pál Japánról tartott előadására elsősorban a történelem és a nemzetközi tanulmányok szak iránt érdeklődő diákokat várták, ám erre a programra ugyanúgy eljöttek mások is, mint ahogyan Dr. Albert Viktória Angol szintaxis című programjára.

Dr. Simándi Irén „Magyar történelem a filmhíradókon keresztül” című előadása különleges történelmi utazásnak bizonyult; a filmhíradók egykori tudósításaihoz kapcsolódó előadás nem csak a történelem és a nemzetközi kapcsolatok szakosoknak jelentett maradandó élményt.

A hallgatók körében méltán népszerűek Dr. Bordás Sándor önismereti és konfliktuskezelési tréningjei, és most ezeken részt vehettek a „vendégek” is.

Déli tizenkettőkor pedig zsúfolásig megtelt a főiskola földszinti klubja: a Best of Art Gallery – kiállítás megnyitó ünnepélyes perceire mindenki kíváncsi volt. Ki hinné, hogy immár öt éves jubileumot ünnepeltek oktatók és diákok; Dr. Tarbay Gabriella alapító igazán büszke lehet hazánk egyetlen felsőoktatási galériájára. A hallgatók bevonásával működő Art Gallery az eddigi tárlatok legjobb alkotásainak bemutatásával emlékezik az eltelt fél évtizedre, amelyeket Bolfert Richárd méltatott a vernisszázson. A megnyitó különleges programjaként Mits Péter tanítványával, Györök Márkkal zenélt; énekeltek, gitároztak a közönség örömére.

Úgy fest, a budapesti nyílt nap is sikeres volt; a huszonöt éves Kodolányira benéztek a fővárosi gimnáziumokból és szép számmal érkeztek az ország minden részéből.

V.I.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat