Nyílt nap a KJF-en

2016. december. 19. KáVé

Piacképes diploma, az elméleti és gyakorlati képzés egyensúlya

Köztudottan nehéz kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen felsőoktatási intézményt válasszanak a felvételi időszakban. A döntés nem egyszerű, mint ahogyan maga a pályaválasztás sem. Életünk egyharmadát munkával töltjük, nem mindegy, hogy jól érezzük-e magunkat választott pályánkon. Minden fiatal igyekszik az adottságainak, irányultságának megfelelően választani, ám ebben segítségre van szükségük

Ezekben a hetekben a felsőoktatási intézmények sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára, amelyek során nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem tájékozódhatnak mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban, pedig az adott intézményt vonzóvá teheti számukra.

A Kodolányi János Főiskolán ezúttal pénteken tartottak nyílt napot, Budapesten és Székesfehérváron egyaránt várták a fiatalokat. Dr. Szabó Péter rektor a főiskola képzési palettájának és a Magyar Termék Díjjal elismert  PIQ&Lead képzési modellnek a bemutatásával indította a programot Budapesten, majd a KJF Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központjának nemzetközi programkoordinátora többek között a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket vázolta az érdeklődőknek.

A nagyelőadóban megtartott közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők.

A Kodolányi János Főiskola által kínált 11 alap-, 3 mesterszakról és 3 felsőoktatási szakképzésről minden információt első kézből gyűjthettek be a leendő főiskolások.

Köztudott, hogy a Kodolányi János Főiskola kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igyekeznek igazítani az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, a barista és a sommelier oktatóterem pedig a turizmus és vendéglátás szakosok gyakorlati lehetőségeit bővítik. A főiskola internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

A legnagyobb lehetőség a KJF-re jelentkezők számára, hogy az intézményben 2015. szeptemberétől újra bevezették a kétszakos képzést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alapszakon tanulók felvehetnek egy második szakot többletdíj befizetése nélkül, és négy év alatt két diplomát szerezhetnek.  Mindezek után érdemes számba venni a KJF-en folyó képzéseket: az alapszakokra jelentkezők andragógia, anglisztika, előadóművészet, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem és turizmus-vendéglátás  szakok között választhatnak. Három mesterszak is várja a Kodolányi főiskolát választó jelentkezőket, nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi főiskola képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:   www.felveteli.kodolanyi.hu

Kép és szöveg: Virágh Ildikó


Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat