Nyílt nap a KJE-n

2019. december. 16. KáVé
Nyílt nap a KJE-n

Piacképes diploma, az elméleti és gyakorlati képzés egyensúlya

 

Nehéz kérdés az érettségi előtt álló középiskolások körében, hogy milyen felsőoktatási intézményt és milyen szakot válasszanak a felvételi időszakban. Kétségkívül nem egyszerű a döntés, mint ahogyan maga a pályaválasztás sem. Tizennyolc évesen, az érettségi évében már nem lehet tovább latolgatni, el kell határozni, hogyan tovább.  Minden fiatal igyekszik adottságainak, irányultságának megfelelően választani, ám ebben segítségre van szükségük

Ezekben a hetekben a felsőoktatási intézmények sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára, amelyek során nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem tájékozódhatnak mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban, pedig az adott intézményt vonzóvá teheti számukra.

A Kodolányi János Egyetemen pénteken tartottak nyílt napot, ezúttal Budapesten várták a fiatalokat. Dr. Szabó Péter rektor az egyetem képzési palettájának és a Magyar Termék Díjjal elismert  PIQ&Lead képzési modellnek a rövid bemutatásával indította a programot. A rektor elmondta továbbá, hogy a következő tanévre államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni. Ezt követően Dr. Hoffmann Orsolya. nemzetközi és továbbképzési rektorhelyettes többek között a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket vázolta az érdeklődőknek, valamint fotókkal illusztrálva mutatta be azt a különleges egyetemi életet, amelyben a külföldi és hazai diákok együtt vesznek részt.

Nagy érdeklődés övezte dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató prezentációját is, amelynek során számos - a jelentkezés kapcsán gyakorlatban is hasznosítható - információhoz jutottak a felvételizők.  

A nagyelőadóban megtartott közös programot követően szakonként tartottak tájékoztatókat a tanárok, tanszékvezetők.

A Kodolányi János Egyetem által kínált tizenkét alap-, három mesterszakról és három felsőoktatási szakképzésről minden információt első kézből gyűjthettek be a leendő egyetemisták.

A Kodolányi János Egyetem kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati képzésre is, és ehhez igazítják az infrastrukturális feltételeket. Jól felszerelt rádió- és televízió stúdiókban gyakorolhatnak a kommunikáció és médiatudomány szakosok, a sommelier oktatóterem pedig a turizmus és vendéglátás szakosok gyakorlati lehetőségeit bővítik. Az egyetem internetes hírportálja – a Kodolányisok Világa - pedig bármely szakon tanuló hallgató számára lehetőséget nyújt abban, hogy jól sikerült cikkei, írásai megjelenhessenek.

Új lehetőség a Kodolányin a következő tanévben induló üzemmérnök informatikus alapszak, amelyről Pitlik László tanszékvezető elmondta, hogy nappali és levelező tagozatra várják a jelentkezőket Budapesten és Orosházán.  

Mindezek után érdemes számba venni a KJE-n folyó képzéseket: az alapszakokra jelentkezők, anglisztika, előadóművészet, emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány, közösségszervezés, nemzetközi tanulmányok, pedagógia, szociális munka, történelem, turizmus-vendéglátás és üzemmérnök informatikus szakok között választhatnak. Három mesterszak is várja a Kodolányi egyetemet választó jelentkezőket, nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás és vállalkozásfejlesztés MA-szakokra lehet jelentkezni.

Aki interneten szeretne tájékozódni a Kodolányi egyetem képzéseiről, keresse fel a következő weboldalt:   www.felveteli.kodolanyi.hu

Kép és szöveg: Virágh Ildikó

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat