Nincs "uborkaszezon" a 13. kerületben

2016. július. 28. Kitekintő

A 13. kerületet messze elkerüli a máshol megszokott nyári „uborkaszezon”: ezekben a hetekben is folytatódnak a képviselő-testület által elfogadott fejlesztések, amelyek anyagi hátterét a költségvetésben biztosította a testület. A beruházások egy része megvalósult, de a továbbiak esetében is biztosnak látszik, hogy az engedélyek megadása után a tervezett fejlesztések még ebben az évben megvalósulnak.

A fejlesztéseknek egyaránt részesei az óvodák, a sport és kulturális, az egészségügyi és a szociális intézmények. Épül bérlakás, szolgáltatóház, valamennyi a legkorszerűbb technológiával.

Az óvodák közül a tizenhat csoportos passzív Meséskert Tagóvoda (Kassák Lajos utca) szeptember 1-re tervezett működés megkezdésének, kivitelezésből adódó akadálya nincs (1,2 milliárd Ft).

A Gyermekkert Tagóvoda (Tüzér utca) korszerűsítése során az intézmény 9-ről 10 csoportszobára bővül. A felújítás rövidesen kezdődik időtartama várhatóan egy év. A nyáron is várható több fejlesztés. A Varázskarika Tagóvodában (Karikás Frigyes utca) nyári zárásának idejében végezték el a lapostető (968 m2) teljes felújítását (35 millió Ft). A Pitypang Tagóvoda (Üteg utca) felújításának a II. üteme során az épület nyugati szárnyának hőszigetelése (658 m2) és 110 nyílászáró cseréje valósult meg (43 millió Ft). A Hétszín Tagóvodában (Gogol utca) megújul a játszóudvar, a csapadékvizet elvezetik, a burkolatokat, homokozókat cserélik és árnyékolják új játszóteret. Új padok épülnek, a zuhanyzókat cserélik a kerítést és a kültéri fedett foglalkoztatót felújítják.

Az Ugri-bugri bölcsődében (Vizafogó sétány) megvalósul az épület külső-belső felújítása, épületgépészeti és elektromos rendszerének korszerűsítése, a bejáratok akadálymentesítése és az udvar teljes felújítása várhatóan szeptember 30-ra (420 millió Ft). Az Aprófalva bölcsődében (Hegedűs Gy. utca) a munka befejeződött. Teljes tereprendezés és csapadékvíz elvezetésének kialakítása után új burkolatok és játékszerek telepítése történt (60 millió Ft).

A Nosztalgia Ház Idősek Klubja (Zsinór utca) kerítésének felújítása megtörtént (5 millió Ft). A Napfény Idősek Klubja (Visegrádi u.) hátsó kerítés felújítása (1,1 millió Ft) az Aprófalva bölcsődével közös telekhatáron a bölcsőde udvar felújítási munkáinak ideje alatt készül el. A Szociális étkezdében (Huba u.) kialakítottak egy WC-t és egy raktárhelyiséget (1,8 millió Ft). Az Évgyűrűk Idősek Klubja (Jász utca) társalgóját klímatizálták (2 millió Ft).

Gyermek és háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat Nővér utcai épületének teljes rekonstrukciója márciusra megtörtént. Elvégezték az épület külső és belső felújítását, a gépészeti és elektromos hálózat korszerűsítését, akadálymentesítését, az udvar, a parkoló és az előkert felújítását. A rendelők és védőnői vizsgálók teljes eszközparkját lecserélték. Új informatikai rendszert telepítettek.

A Visegrádi utcai szakrendelőben az Alig utcai bejárat felöl új liftet épült és a régi lift vezérlését is cserélték (30 millió Ft). A Révész utcai Háziorvosi Rendelőben az automatikus világításkapcsolás is megoldódott a nyár folyamán (közel 4 millió Ft). Az Esküvő közi Háziorvosi Rendelő személyliftjének felújítása az ősz folyamán történik meg (3,8 millió Ft). Az energetikai és esztétikai felújítás során elvégzik az épület külső homlokzati hőszigetelését és a homlokzati nyílászárók cseréjét. (47,4 millió Ft).

A Láng Művelődési Központ (Rozsnyay utca) rekonstrukciója 1 milliárd Ft-ból valósul meg, bővülő kulturális, kikapcsolódási lehetőséget nyújtva a kerület lakosai számára.

2017. őszre elkészül. A RaM Colosseumban (Kárpát utca) a nyár végére adják át az épület színháztermében a 8,8 m átmérőjű, digitálisan vezérelt, két irányban forgó, a jelenlegi színpadi rétegrendbe integrált forgószínpadot. A Dagály utcai Angyalföldi Gyermekház beruházása során elvégezték a 155 m2-es lapostető teljes felújítását (4 millió Ft). Ugyancsak megvalósult az intézmény kültéri világításának felújítása (2,7 millió Ft) a kert megfelelő megvilágítását biztosító kandeláber rendszerrel együtt. Az Újpalotai Sporttelepen felújították az épület külső faburkolatát, a térburkolatot és a sportpályák körüli kerítést (18 millió Ft). Az Angyalföldi Sportközpont (Rozsnyay út) szállásépületében szobákat és egy irodát újítottak meg. A teniszpályánál lévő kerítést meghosszabbították. Felújították a pálya melletti lelátó fém és faszerkezetét. A kivitelezés várhatóan augusztus végén befejeződik (23 millió Ft). A velencei Gyermek és Ifjúsági Táborunkban (Széchenyi utca) május közepére elkészült az alakuló tér, valamint megújultak a kültéri játékok. A fa játszóhajó alatt öntött gumi burkolat védi a gyerekeket. A zuhanyzóépület hideg-meleg víz rendszere ősszel újul meg (3millió Ft).

 
A Kartács utca 14. szám alatt 23 lakásos önkormányzati lakóépület engedélyezési eljárása folyamatban van. November elején az építkezés megkezdődhet, a befejezés 2017. novemberében várható (1 milliárd 43 millió Ft).

A Klapka Szolgáltatóházban (2 milliárd Ft). ősszel tervezzük megkezdeni a meglévő épület bontását, ezt követően az új megépítését. A kereskedelmi és szolgáltató egységek mellett 33 lakást építenek.

Az esztendő végére az önkormányzat kezelésében lévő kerületi úthálózat több mint 250 millió forintból újul meg.
 
/Forrás:www.budapest13.hu/
Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat