Neveléstudományi konferencia a KJF-en

2016. június. 17. KáVé

Színvonal, sokszínűség, igény a fejlődésre

„Befogadó nevelés, korszerű pedagógia” címmel rendeztek neveléstudományi konferenciát a Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központjában június 14-én. Lőrinczné Dr. Bencze Edit, a KJF Társadalom- és Bölcsészettudományi Intézet igazgatójának köszöntőjét követően Dr. Torgyik Judit, a Neveléstudományi Tanszék intézeti tanszékvezetője, a konferencia szervezője nyitotta meg a tudományos programot, ahol kilenc előadásra került sor.

A nyitó előadást Dr. Bábosik István professzor tartotta "Személyiségközpontú nevelés" címmel, majd a mesterszakos hallgatók szakdolgozati témájukhoz kapcsolódó előadásai következtek. 

Kardos Éva: A család és az intézmény kapcsolatának jelentősége fenntartói szemmel

Benedek Sarolta: A kooperatív tanulás pozitív hozadékai

Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella: A bölcsődébe kerülő gyermekek fejlettségi eltéréseinek megállapítási lehetőségei

Feketéné Kiss Aranka: Állami gondozott gyerekek fejlesztése, nevelése

Karayné Pavalics Zsuzsa: Szaktanácsadás a logopédiai munkában

Makkné Hajnis Annamária: Nemzetiségi program a Budapesti Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskolában

Dr. Csiszovszkiné Szilasi Judit: Koragyermekkori nevelés az Egyesült Államokban

A Kodolányi főiskola esélyegyenlőségi koordinátora, Fráter Zsuzsanna is az előadók között volt, "A diszkriminációmentesség és az egyenlő bánásmód érvényesítésének feladatai – fogyatékossággal élők a felsőoktatásban" című előadásában a jogszabályok biztosította lehetőségek mellett beszámolt a főiskolán alkalmazott módszrekről, lehetőségekről is.

Bábosik István professzor a KV-nak adott értékelésben elmondta, a magas színvonalú előadások tükrözik a Kodolányi főiskola inkluzív nevelés MA és multikulturális nevelés MA szakjain tanuló pedagógusok igényét önmaguk fejlesztésére. Fontosnak tartja, hogy napjaink tanárai élnek az élethosszig tartó tanulás lehetőségével, és azt a sok ismeretet, amit kapnak, továbbviszik, terjesztik, alkalmazzák a hazai oktatási intézményekben. 

Dr. Torgyik Judit szervezőként fontosnak tartja, hogy a végzős mesterszakosok megismertessék egymással is kutatási területüket, hozzátette a szakdolgozati témák sokszínűsége, a feldolgozás színvonala jelzi a végzősök szerteágazó érdeklődését, a tudományos tevékenység irtánti érzékenységét. 

V.I.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat