Nemzetközi konferencia a KJF-en

2016. november. 06. KáVé
Nemzetközi konferencia a KJF-en

Oktatói együttműködés a kutatásban, oktatásban

November első hetében rendezték meg immár második alkalommal azt a nemzetközi konferenciát a KJF Budapesti Oktatási Központjában, amelyre a főiskola külföldi partnerintézményeiből érkeztek az oktatók.

Évente két nagyszabású nemzetközi eseményt rendez, illetve szervez a Kodolányi János Főiskola Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központja; tavasszal a nemzetközi hét programsorozatot -2017-ben már a hetedikre kerül sor -, ősszel pedig a nemzetközi konferenciát.

 

 

A Kodolányi János Főiskola 2011-ben indította el a ma már a felsőoktatásban közismert Nemzetközi Hét rendezvényét,  amellyel egyedülálló módon kívánja hallgatóihoz közelebb hozni a nemzetközi környezet nyújtotta lehetőségeket. A hallgatók kapcsolatépítését célzó program adta az ötletet, hogy az oktatók számára is teremtsenek lehetőséget arra, hogy együttműködéseket alakíthassanak ki a tudományos kutatási tevékenységeik során. A mostani rendezvényen a meghívott külföldi vendégoktatók és a kodolányis oktatók angol nyelven tartottak előadásokat, amelyekben beszámoltak kutatómunkájukról gazdálkodás és menedzsment, turizmus, marketing, oktatás és felnőttképzés, szociális politika és kultúrtörténet témakörökben.

Dr. Hoffmann Orsolya, a KJF nemzetközi rektor-helyettese elmondta: az eseményen résztvevő országok palettája színes, érkeznek előadók az európai országokon túl Kazahsztánból és Oroszországból is. Fontos cél, hogy az együttműködésben résztvevő intézmények oktatói kölcsönösen tanítsák a jövőben a partnerintézmények hallgatóit. Kiemelte azt is, hogy Ukrajnából rendszeresen érkeznek hallgatók a Kodolányi főiskolára, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy a távoktatási módszer keretében  leghatékonyabb a felsőoktatási intézmények közötti oktatási együttműködés.

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat