NEMZETKÖZI HÉT HATODSZOR

2016. április. 16. KáVé
NEMZETKÖZI HÉT HATODSZOR

Hatodik alkalommal rendezte meg a Kodolányi János Főiskola a Nemzetközi Hét programsorozatot Budapesten április 11-15. között, amelyre tizenkét ország huszonnyolc partnerintézményéből érkeztek vendégoktatók. Az eddigieknél is nagyobb volt az érdeklődés az immár hagyományosnak számító program iránt: idén kétszerannyi partnerintézmény jelezte részvételi szándékát, ahonnan félszáznál is több vendégelőadó érkezett, többek között Portugáliából, Törökországból, Belgiumból és Hollandiából.

A Kodolányi János Főiskola 2011-ben indította el a ma már a felsőoktatásban közismert Nemzetközi Hét rendezvényét,  amellyel egyedülálló módon kívánja hallgatóihoz közelebb hozni a nemzetközi környezet nyújtotta lehetőségeket. A KJF Budapesti Oktatási Központjában sor került az idén az „Issues of Responsible Thinking” címmel meghirdetett nemzetközi műhelykonferenciára is, amely a hallgatók számára is ideális terepnek bizonyult a kapcsolatépítésre.

Az április 12-én és 14-én megszervezett szabadegyetem jellegű előadássorozat a hallgatók interkulturális kompetenciáit kívánja elmélyíteni. A partnerintézményekből érkező oktatók előadásai a legújabb elméleti és kutatási tapasztalatok alapján a gyakorlatban is hasznosítható tudást, készségeket és attitűdöt fejlesztették. Mindemellett, a résztvevők különböző pedagógiai módszerekkel is megismerkedhettek. A rendezvény során a meghívott külföldi vendégoktatók angol nyelven „mini-kurzusok" formájában több mint ötven előadást tartottak a gazdálkodás és menedzsment, turizmus, marketing, kommunikáció, oktatás és felnőttképzés, szociális politika és kultúrtörténet témakörében.

Horváti Éva, a Kodolányi nemzetközi képzési igazgatója elmondta, örömmel tölti el, hogy az egyre magasabb presztízsű rendezvénnyel a résztvevők minden évben számolnak, és ez tükröződik is a vendégoktatók évről évre növekvő számában. Az igazgatónő hozzátette: az eseményen résztvevő országok színes palettája – érkeznek előadók az európai országokon túl Kazahsztánból és Oroszországból is – jól mutatja a főiskola külügyi stratégiájának azon törekvéseit, amelyek a dinamikusan fejlődő ázsiai országokkal való partnerség kialakítását szolgálják.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat