Nagyváradi vendégek Orosházán

2018. október. 18. KáVé
Nagyváradi vendégek Orosházán

A kodolányis hallgatók novemberben mennek Erdélybe

Dr. Albert-Lőrincz Csanád tanszékvezető, a szociológia doktora és kollégái, Dr. Szilágyi Györgyi és Dr. Györbíró András, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem részéről az Erasmus program keretében tettek vendéglátogatást  a Kodolányi János Egyetem orosházi székhelyén.

A Partiumi Keresztény Egyetem Erdély első akkreditált magyar nyelvű egyeteme Nagyváradon, az 1990-ben létrehozott Sulyok István Református Főiskola utóda.

A Kodolányi János Egyetem és az erdélyi felsőoktatási intézmény között kialakult, több éve tartó kapcsolat segítségével több partnerlátogatás is történt az elmúlt években. 2017. őszén Dr. Malatyinszki Szilárd székhelyi központ igazgató tett látogatást és tartott előadást Nagyváradon, most pedig a partnerintézmény oktatói tartottak a nappali tagozatos hallgatóinknak érdekes előadást az EU jogrendszerének kialakulásáról és az emberi jogokról, annak fejlődéséről. Ez alkalommal a gazdálkodás és menedzsment, turizmus vendéglátás és emberi erőforrás szakosok vettek részt a programon.

A székhelyigazgató fontosnak tartja ezeket a kapcsolatokat, mert mint elmondta: „Minden alkalmat meg kell ragadni annak érdekében, hogy a hallgatók gyakorlati, élet közeli információkat kapjanak. Ez alkalommal arra is lehetőség nyílt, hogy a kodolányisok beszélgethettek a társország szakembereivel, feltehették mindazokat a kérdéseket, amelyek az előadásokhoz, illetve a tanulmányaikhoz kapcsolódva megfogalmazódtak bennük."

Dr. Szilágyi Györgyi professzor szakterületeinek megfelelően a családszociológia, a deviancia szociológiája, a nevelésszociológia és a vallásszociológia területén végez kutatásokat, e témakörökben számos kérdés érkezett. Dr. Györbíró András adjunktus is a hallgatók rendelkezésére állt, akinek -egyebek mellett - az oktatáspolitika, az EU és a szolgáltató szektor témakörében tehettek fel kérdéseket. 

A két intézmény között megállapodás született arról, hogy 2018. novemberében a nemzetközi hét keretében szívesen fogadják partnereink a nappali tagozatos hallgatóinkat Nagyváradon. Ott tartózkodásuk ideje alatt előadásokat hallgathatnak és a megismerkedhetnek a város kulturális és történelmi nevezetességeivel.

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat