Mesterképzést tervez a szép modell

Cikk dátuma 2013. augusztus. 06. | Mozaik
Mesterképzést tervez a szép modell

 

Salamon Kitti nevével és arcával a modellvilágban találkozhatunk leggyakrabban. A különleges lány tizennégy évesen indult el ezen a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető úton, ám arra nagyon ügyelt, hogy a tanulmányait se hanyagolja el. Idén januárban szerzett diplomát a KJF szociális munka alapszakán, jelenleg Londonban él és dolgozik. 

 

Arról, hogy miért választotta ezt a szakot, a következőket mondta:

A Mi a pálya rendezvényen, Szekszárdon találkoztam először a szociális munkával. Utánanéztem a szakot meghirdető intézményeknek, és a Kodolányi főiskola bizonyult számomra a legszimpatikusabbnak a hallgatófókuszoltsága miatt. Akkoriban - más elfoglaltságom miatt- sokat jártam Budapestre, ezért szerettem volna egy másik várost is megismerni, így esett a választásom Székesfehérvárra. 2009 szeptemberében kezdtem el a tanulmányaimat és 2013 januárjában szereztem meg az alapszakos  szociális munka  diplomámat.

Milyennek tartod a képzést, a tanárokat, a diákéletet, mennyire tudsz építkezni a főiskoláról vitt tudásodra?

A képzést gyakorlatiasnak, hasznosnak tartom, mert az órák többsége interaktív volt, és lehetőségem adódott hazai és külföldi szociális intézmények meglátogatására. Az oktatók hitelesek, valamint kiemelkedő, hogy máig aktív tevékenységet folytatnak a szakterületükön.  Az is jó érzéssel tölt el, hogy a diploma után is számíthatok rájuk. Szerencsésnek érzem magam, mert a képzés első felét kollégistaként, a másodikat pedig már fehérváriként élhettem meg. A kollégiumban mindenki mindenkit ismert, pezsgett a diákélet, arról nem beszélve, hogy rengeteg külföldi kapcsolatra tettem szert az Erasmusos diákok révén. A tanáraim megadták számomra a szükséges „alapot”, csak rajtam áll, hogy mit építek rá.  

 

Milyen lehetőségeid adódtak a főiskolai évek alatt a gyakorlatra, vállaltál-e a tanulmányaid idején munkát?

A főiskolás éveimet végigkísérte a modellkedés, amit tizennégy éves koromban kezdtem el, a családom és az osztálytársaim bíztatására. Az évek során lehetőségem adódott hazai és külföldi fotózásokon, bemutatókon részt venni. Milánóból hazatérve azonban a tanulmányaimat helyeztem előtérbe, viszont hobbiként továbbra is része maradt az életemnek a modellkedés.

2009 óta szerves tagja vagyok a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Egyesületének, ahol a féléves szakmai gyakorlatomat is töltöttem. Az önkéntes éveim alatt szorosabb kapcsolatba kerültem a Kézenfogva Alapítvánnyal és a Foresee Kutatócsoporttal is, az utóbbinál eleinte önkéntesként dolgoztam, majd részmunkaidős kutatói asszisztensként.

Megszerezted a diplomádat, lassanként csak emlékek lesznek a kodolányis évek. Mire gondolsz vissza legszívesebben?

Az egyik legkedvesebb sztorim az, hogy 2010 tavaszán, részt vettem a Kodolányis Napok pingpong versenyén, Fehérváron. Az egyik, Budapestről érkező kodós srác azóta is a barátom.

Egyébként a főiskolás éveim legmeghatározóbb része a tudományos diákköri tevékenységem volt. Külön öröm, hogy én is hozzájárulhattam a főiskola történetének idei, legsikeresebb OTDK szerepléséhez.

Hogyan tervezed a jövőt?

Szeretnék mesterképzésen továbbtanulni és utána doktorálni, fontosnak tartom a szakmai karrierem építését. Azt még nem tudom, hogy Magyarországon vagy külföldön fogom-e folytatni a tanulmányaimat. Úgy érzem, időre van szükségem ahhoz, hogy alapos, megfontolt döntést hozzak a jövőmet illetően, semmit sem szeretnék elkapkodni, mert nekem fontos, hogy azt csináljam majd, amit szeretek.

 -v-

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat