Megújuló egyetemi vezetés

2023. augusztus. 24. KáVé
Megújuló egyetemi vezetés
Dr. Vizi László Tamás általános rektorhelyettest bízta meg a rektori feladok átmeneti ellátásával a Kodolányi János Egyetemet 2023. június 1-től fenntartó Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. A felsőoktatási intézmény eddigi rektora, Dr. Szabó Péter augusztus 22-ével közös megegyezés alapján lemondott rektori kinevezéséről.
 
Mits Gergely, az intézmény vezérigazgatója az alábbi közleményt adta ki, amelyet változtatás nélkül közlünk az egyetemi lap felületén:
„2023. május 17-én a Kodolányi János Egyetemet fenntartó cégnek új tulajdonosa lett, mely a korábbi egyetemi vezetés eredményeinek elismerése és fenntartása mellett alapvető változásokat kíván életbe léptetni az egyetem életében, integrálva azt egy nagyobb holding, az Albensis Tudásközpont képzési portfóliójába. Így olyan szervezeti és stratégiai változásokat kíván végrehajtani, mely megújult egyetemi vezetést igényel.

Ennek részeként az egyetem alapító rektora Dr. Szabó Péter az Egyetem fenntartójával közös megegyezés alapján 2023. augusztus 22-én lemondott rektori kinevezéséről annak érdekében, hogy az egyetem szenátusa által szabályosan kiírásra javasolt pályázat nyomán az új fenntartói elképzelések és az Egyetem számára is a legmegfelelőbb rektort lehessen mihamarabb választani.

Mits Gergely, a KJE Fenntartó Zrt. vezérigazgatója köszönetet mondott Dr. Szabó Péternek a több évtizedes egyetem alapítói, szervezői és irányítói feladatkörben végzett munkájáért, mely nélkül ma a magyar felsőoktatás és különösen Székesfehérvár sokkal szegényebb lenne. Az elmúlt évtizedekben kiadott több mint harmincezer diploma beszédes szám, ahogy a 30 éves egyetemi múlt is.

Tekintettel a kialakult helyzetre a 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról 2. § (2) pontja alapján a fenntartói jogok gyakorlója Dr. Vizi László Tamás általános rektorhelyettest bízta meg a rektori feladok átmeneti ellátásával.”

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat