Megjelent a Titkos Helyek képregény

2014. július. 18. Kitekintő
Megjelent a Titkos Helyek képregény

„Szent Imre serege” Székesfehérváron

Rejtvények, titkok, ismert helyek és emberek, a koronázó város történelme. Mindez megtalálható a Titkos Helyek füzetek első részében. A „Szent Imre serege” képregényt sajtótájékoztató keretében mutatták be az alkotók Török Péter vezető szerkesztő és dr. Kovács Krisztián kreatív producer. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta, hogy a város oktatási intézményeiben tanuló mintegy 11 ezer, 13-18 éves diák a tanév elején kapja kézhez a képregényt.

A „Szent Imre serege” képregény a székesfehérvári "Titkok Parkja" mobiltelefonos játék azonos című játékmenete alapján készült, a "Titkos helyek füzetek" első darabjaként, mondta el a képregényt bemutató sajtótájékoztatón a kreatív producer, dr. Kovács Krisztián. A szövegkönyv írója, Török Péter hozzátett, hogy a képregényben szereplő helyszíneket és karaktereket valóban létező helyszínekről és személyekről mintázták és a történelmi események is valódiak, pontosak - a történet viszont természetesen kitalált. A képregényt Duics Donáta, Szögi Krisztián és Versegi Ádám, a HANG-SZÍN-TÉR Művészeti Szakközépiskola végzős diákjai rajzolták. Történész szakértő Dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója.

A „Szent Imre serege” című történelmi képregényből 11.000 darab készült el, amelyet az alapfokú oktatási intézmények 7-8. évfolyamosai, valamint a középiskolás diákok kapják ajándékba (összesen közel 11.000 tanuló). Az állami és nem állami fenntartású intézmények diákjai is megkapják. Dr. Kovács Krisztinán elmondta azt is, hogy az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI napközis táborába is eljuttattak 50 darabot.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: „Azt gondolom, hogy nagyon fiatalon, gyerekként kell elkezdeni a lokálpatrióta nevelést. A 2013-as Szent István Emlékévben elindult több ilyen kezdeményezés, amelynek a visszajelzése is nagyon pozitív volt. Ez egy újabb színfoltja ennek, és nagyon örülök, hogy a város történelmének bemutatására a szerzők, az ötletgazdák a képregény műfaját választották, hiszen ezzel nagyon sok fiatalt tudunk megszólítani. Az is különleges, hogy nemcsak a múlt, hanem a jelen is szerepel az igényesen kidolgozott képeken, hiszen a titkok megfejtése közben ismert helyek és közismert szakemberek bukkannak fel a kis füzet oldalain.”  Székesfehérvár polgármestere felhívta a figyelmet, hogy a július 25-én, pénteken 16.00 órakor nyíló Koronás Parkban a játszóeszközök mellett interaktív feladatok is várják a fiatalokat, amelynek során a rejtélyek megoldása a Titkok Parkjában folytatódik.

A „Titkok Parkja” mobiltelefonos kalandjáték elsősorban a székesfehérvári „Koronás Park” területén játszható, érintőképernyős mobileszközökkel. A játék során a parkban található információs táblákon elhelyezett QR-kódok irányítják a játékost. Az, hogy a kódokat milyen sorrendben kell leolvasni, a feladat része. Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan. A sikeres játékhoz az információs táblákon és a QR-kódok mögött elhelyezett leírások is segítséget nyújtanak. Érdemes figyelni minden apró részletre - ha valamit nem sikerül elsőre megoldani, az egyes helyszínek újbóli felkeresésével megtalálható a válasz.

/Forrás:ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat