Meghatározó a hazai sportéletben Fehérvár

2015. január. 12. Kitekintő
Meghatározó a hazai sportéletben Fehérvár


Az „Év sportolói” a Városházán

A sportvilágban évtizedek óta az esztendő ünnepélyes lezárásának számít az Év sportolóinak megválasztása. Minden szakágban megmérettetnek a versenyzők és nagy öröm, hogy idén öt székesfehérvári sportoló is az élen végzett. Ez alkalomból Kovács Sarolta öttusázót, Huszti Katalin rögbi játékost, Juhász Roland labdarúgót, Hetényi Zoltán jégkorongkapust és Szakolczi Hunor sumo birkózót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte hétfő délután a Városházán.

A találkozón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetet mondott a székesfehérvári sportolóknak az elmúlt évben elért kiemelkedő eredményért: „Szeretnék köszönetet mondani azért a teljesítményért, amit ki-ki a saját választott sportágában itt, Székesfehérváron az elmúlt évben elért, és aminek köszönhetően ez a város büszkén elmondhatja, hogy az „Év sportolóját” számos sportágban  Székesfehérvár adhatta. Ez méltán jelzi azt, hogy ennek a városnak a sportélete a magyar sportban meghatározó. Egyúttal azonban azt is jelzi: van feladatunk, amit a következő évben a klubokkal, egyéni versenyzőkkel meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt a szintet fenn tudjuk tartani, vagy ahol lehetőség van rá, ott erősíteni tudjuk."

A város vállalt feladatai között említette dr.Cser-Palkovics András a Sóstói Stadion megújítását, az öttusa szakosztály számára a lovarda felújítását, vagy a KÖFÉM sportcsarnok pályaminőségének javítását, ami a rögbi csapat számára elengedhetetlen.

Ezt követően a sportolók is elmondhatták, milyen segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy az elmúlt év eredményét teljesíteni tudják, illetve tájékoztatták a polgármestert saját sportáguk jelenlegi helyzetéről. Juhász Roland labdarúgó felemásnak értékelte a 2014-es csapatteljesítményt, ám annak mindenképpen örül, hogy az egyébként kiváló játéktudással rendelkező „idegenlégiósok” mellett egyre több saját nevelésű fiatal kap játéklehetőséget, és bizonyíthatja be, hogy helye van a pályán. Ő abban bízik, hogy az idei évben a nemzetközi versenyeken is egyre jobb eredményt tudnak elérni.

Szakolczi Hunor sumo birkózó kimondottan jó évet zárt, és szintén arra számít, hogy nemzetközi porondon, európai és világversenyeken tud 2015-ben bizonyítani. A még mindig betegségével küzdő Hetényi Zoltán tavasszal szeretne ismét jégre szállni, addig gyógyulásába és a tanulásba fekteti felszabaduló energiáját. Csapatának munkáját természetesen nyomon követi, a fejlődést ő is az utánpótlás erejében látja. Elmondta, hogy az idegenlégiósaiknak köszönhetően talán most a legerősebb a felnőtt csapat isreálisnak tartja az idei évadban a hat közé jutást. Kovács Sarolta öttusázó leghőbb vágya és feladata természetesen az olimpiai kvóta megszerzése. Európai, illetve világversenyeken ez leghamarabb május végén, legkésőbb augusztus közepén teljesülhet. Huszti Katalin rögbi játékos szintén arról számolt be, hogy az olimpiára való kijutás a céljuk, amelyre az esélyük is megvan, hiszen az idén már hat székesfehérvári játékostársával együtt beválasztották a nemzeti keretbe.       
  
Dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila a beszélgetést követően okleveleket adtak át a játékosoknak, majd a gratuláció mellett a város polgármestere azt kívánta, hogy mindenkinek legyen  lelkiereje túllendülni a nehézségeken, és ebben az évben is el tudja érni azt, amit magától elvár. A látványsportágaktól és egyesületektől pedig - mint mondta - azt várja, hogy minél több embert szurkolásra biztassanak és az eredménnyel együtt legyen meg a hosszútávú jövőképük is.  

/Forrás: ÖKK, fotó: szekesfehervar.hu/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat