Magyarország öt érzékkel Japánban

2018. június. 14. KáVé
Magyarország öt érzékkel Japánban

Kanazawa-Japán, az egyik legrégebbi főiskolai kapcsolatunk

A kanazawai Seiryo egyetemmel főiskolánk tizenöt éve, 2003 óta tart fenn kapcsolatot, így ez az egyik legrégebb óta működő kétoldalú partneri kapcsolatunk. Az évek során már többször fordult meg KJF-es csoport Kanazawában, japán delegáció Budapesten és Székesfehérváron. Amióta az Erasmus + kredit mobilitási program pedig lehetővé teszi, hogy az EU-n kívüli országokból is fogadhassunk oktatókat és hallgatókat, szinte mindegyik félévben érkezett hozzánk hallgató és oktató a japán egyetemről. 

Azt, hogy a  japán hallgatók jól érzik magukat nálunk az is mutatta, hogy a KJF oktatónak érkezésre mindegyikük immáron otthon, örömmel üdvözölte a magyar oktatókat és lelkesen elevenítette fel budapesti élményeit, visszaemlékezve a nálunk töltött félévekre.

A mostani látogatás apropóját az adta, hogy a kanazawai egyetem élére új elnököt neveztek ki, aki örömmel jelentette ki, hogy reméli az együttműködésünk a jövőben is működik majd, majd ennek megpecsételésére, a két intézmény között az együttműködési szerződés újra aláírásra került.

Hervainé Dr. Szabó Gyöngyvér mb. tanszékvezető sikeres előadást tartott a hallgatóknak a globalizációs trendekről, valamint az EU és Magyarország szerepéről a folyamatokban. Horváti Éva nemzetközi igazgató és Dr. Hoffmann Orsolya nemzetközi és felnőttképzési rektorhelyettes a hallgatók minden érzékére próbált hatni, kedvet csinálva Magyarország és főiskolánk megismeréséhez. Előadásuk címe, Magyarország öt érzékkel, a magyar világörökségeket és találmányokat, a népzenét, a néptáncot, az ízeket és illatokat is megpróbálta érzékeltetni. A lelkes arcok azt mutatták, hogy a jövőben is lesznek majd japán jelentkezők a KJF nemzetközi programjára.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat