Magyarország öt érzékkel

2017. február. 12. KáVé
Magyarország öt érzékkel

Japán nyelvtanfolyam is indul a Kodolányin

Az Erasmus+ kreditmobilitás program keretében elnyert támogatást felhasználva nyílt lehetősége két kollégának, Horváti Évának és Dr. Hoffmann Orsolyának a KJF-ről, hogy személyesen is felkeresse a Kanazawában a Seiryo Egyetemet. A japán felsőoktatási intézménnyel az utóbbi időben újra felélénkült főiskolánk kapcsolata, az újonnan kinevezett japán rektornak, valamint az elnyert Erasmus+ támogatásnak köszönhetően. A 2016/17-es tanévben főiskolánkon két hallgatót és három oktatót is fogadhattunk a kanazawai intézményből. 

A február első felében lebonyolított látogatás során a magyar kollégák több előadást  is tartottak a japán egyetem oktatóinak, kicserélték a tapasztalataikat a nemzetköziesítés területén megtett lépésekről és a jövőre vonatkozó együttműködési lehetőségekről is. Talán a legsikeresebb a hallgatóknak tartott, Magyarország 5 érzékkel c. interaktív előadás volt. A japán fiatalok lelkesen kóstolgatták a magyar ízeket, szagolták meg fűszernövényeinket és próbálták kirakni a bűvös kockát. Látni és hallani pedig egyszerű volt: a budapesti nevezetességeket, a híres magyar találmányokat, a magyar néptáncot és a magyar népzenét.

A főiskola a nemzetközi stratégiájában foglaltaknak megfelelően továbbra is kiemelt partnernek tekinti a japán egyetemet, a most beadott pályázati körben újabb helyekre pályázott a két intézmény közötti mobilitásban, melynek eredménye 2017 májusára várható. A japán nyelv és kultúra megismerésére hamarosan itthon is lehetőség nyílik, a főiskola Továbbképzési Központja japán nyelvtanfolyam indítását tervezi a közeljövőben.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat