Mágnás Miska és Beatles Székesfehérváron

2022. június. 14. Kitekintő
Mágnás Miska és Beatles Székesfehérváron

Kihirdette a következő évad műsorát a Vörösmarty Színház  -  A székesfehérvári társulat az ősszel induló új évadban is számos érdekes és izgalmasnak ígérkező darabbal várja a közönséget. Műsorra tűzik a legendás  Mágnás Miskát és Shakespeare Julius Caesar-ját is, de a Beatles muzsikájával egy zenés darabot is bemutatnak majd. Továbbra is műsoron maradnak a fehérvári színház legnépszerűbb előadásai: A cégvezető, A Vágy nevű villamos, az Antigone, az Odaadó hívetek, Surik, a Mikve, Az öreg hölgy látogatása, a Szentivánéji álom, a Boeing, Boeing, a FAME, A padlás, a Diótörőcske, a Trianon és Az ember tragédiája 2.0.

Nagyszabású, flashmob jellegű évadhirdetővel várta az érdeklődőket a Vörösmarty Színház Székesfehérvár főutcáján június 3-án. A nagyszabású programot a GabiKvArt nyitotta, amely a teátrum „nemhivatalos neszínészzenekara”. A minikoncertet követően, kulisszatitok gyanánt Beatles dalokat hallhatott a közönség Keller János és Kozáry Ferenc előadásban. Bár hivatalosan senki nem erősítette meg, de a dalok nagy valószínűséggel a színház Beatles.hu című darabjában csendülnek majd fel decemberben, amelyet Forgács Péter rendezésében láthat majd a közönség. 

Nagyszínpadi előadásként indul októberben Shakespeare Julius Caesar című darabja, amelyet Bagó Bertalan rendező állíít színpadra. Az utóbbi években több régi darabot mutatott be a színház nagy sikerrel, többek között az Antigonét, a Szentivánéji álmot és úgy tűnik nem szakad meg az őszi évadban sem ez a szép hagyomány.

Bekerül az új évad műsorába a most kilencven éves Szakonyi Károly Adáshiba című műve. Az ugyancsak Bagó Bertalan rendezésében bemutatásra kerülő darabban a társulat könnyedebb vizekre evez és kiegészül a Játészín művészeivel, akiket a fehérvári közönség csak ritkán láthat. Ilyen neves művészek például Kerekes József vagy Zsurzs Kati.  A darab, bár 1970-ben került először bemutatásra, ma is ugyanúgy időszerű, ha nem még inkább aktuális.

Szerepel az évad műsorán egy kortárs dráma is. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, az évadhirdetőn kiemelte, hogy a kortárs drámák sokszor feledésbe merülnek, pedig ugyanolyan kincset érők lehetnek, mint a korábbi drámák. Nem ez lesz az első eset, hogy a székesfehérvári társulat kortárs drámát mutat be, de a mostani A jeruzsálemi király címet viselő darab II. András király révén Székesfehérvár történelméhez is kötődik. 

A legendás Mágnás Miska is szerepel a színház őszi évadában, mely darab Székesfehérvárhoz kötődő története 1996-ra nyúlik vissza, amikor is – elmondása szerint - Szikora János először találkozott Telihay Péterrel, aki most egy egészen egyedi szemszögből, a nők szemszögéből dolgozza fel a legendás operettet.

A székesfehérvári teátrum tehát színes műsorral készül az őszre, de a már bérlettel rendelkezőknek igyekezniük kell ugyanis a bérletek június 30-ig újíthatók meg a színház jegyirodájában.

Lenti Barnabás

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat