Legyen a Kodolányi az új cél

2021. augusztus. 05. KáVé
Legyen a Kodolányi az új cél

Finisben a pótfelvételi

 

Sokan vannak, akik lekésték a februári egyetemi jelentkezést, vagy a pontszámuk bizonyult kevésnek az általános felvételi eljárásban. Számukra a pótfelvételi az újabb lehetőség. Akiket első körben nem vettek fel a felsőoktatásba, a Kodolányi János Egyetemen is találnak még betöltetlen helyeket. A jelentkezési határidő augusztus 8-a, éjfél.


A felvételi fontos mérföldkő a fiatalok életében, így érthető, ha csalódottság lett úrra azokon, akik nem kerültek be a hőn áhított intézményekbe a ponthatárhúzás napján. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy egyáltalán nem könnyű örülni a barátaid, osztálytársaid sikerének, miközben a saját kudarcélményed nyomaszt.

Szeptemberben én a másodévemet kezdem el a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem kommunikáció – és médiatudomány alapszakán. Júniusban zártam az első sikeres évemet, majd júliustól az egyetem PR-marketing gyakornokaként kezdtem dolgozni. Már a gimnázium utolsó évének közepén, 2020 februárjában tudtam, hogy itt szeretnék továbbtanulni, miután ellátogattam a nyílt napra. Nagyon örültem, amikor a ponthúzás napján megtudtam, hogy felvettek. 

Viszont hallgatótársam és jó barátom, az immár ugyancsak másodéves, televíziós-műsorkészítő szakon tanuló Kósa Norbert, velem ellentétben, nem a Kodolányit célozta meg elsőre.

Egy másik egyetemen kezdte meg tanulmányait még 2019-ben, viszont hamar rájött: rossz döntést hozott. Két félév után határozta el, hogy váltani szeretne. Ekkor azonban már úgy tűnt, késő: az általános felvételi eljárás lezárult. Norbi nem esett kétségbe, kihasználva a pótfelvételi lehetőségét, sikeresen felvételizett. Így 2020 szeptemberében már együtt léphettük át a Frangepán utcai campus kapuját. Azóta ő is számos lehetőséget kapott: filmeken, videókon dolgozhatott, olyan szaktekintélyekkel, mint Dr. Máté Krisztina médiaszakember vagy Szekeres Csaba filmrendező. Látható tehát, hogy különböző módon nyertünk felvételt a Kodolányira, de mindketten hasonló sikerélményekben részesültünk a vártnál jóval hamarabb.

De nincs ez másként a Kodolányi más szakjai esetében sem, említhetném Dr. Rátz Tamarát, a turizmus tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Kodó Krisztinát az angol tanszék tanszékvezetőjét,  Lőrinczné Dr. Bencze Editet, a  humánfejlesztési tanulmányok tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Mócz Dórát, a kulturális tanulmányok tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Szatmári Pétert, a nemzetközi tanulmányok tanszék tanszékvezetőjét, Prof.Dr. Simándi Irént, a történelem tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Pitlik Lászlót, az informatikai tanszék tanszékvezetőjét, Prof. Dr. Tóth Tamást, a gazdálkodási és menedzsment tanszék tanszékvezetrőjét, Dr. Bajor Tibort, a logisztikai tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Kirády Attilát, a film- és televíziós művészat tanszék tanszékvezetőjét, Dr. Szabó Pétert, a kommunikáció- és médiatudomány tanszék tanszékvezetőjét, Mits Gergelyt, a modern zenei tanszék tanszékvezetőjét és Dr. Bátori Zsoltot, a művészeti és kreatív iparágak kutatóközpont tanszékvezetőjét. Színvonalas, piacképes képzés, felkészült tanárok, barátságos légkör. Ma már több, mint harmincezer diplomás kodolányis mondhatja el ugyanezeket.

Senkinek nem késő még, hogy szeptemberben elsőéves egyetemista lehessen. Nem kell lemondani a szeptemberi gólyatáborról sem. A pótfelvételi eljárás egy újabb esély. A legtöbb felsőoktatási intézmény második körös felvételit hirdet, ahol lehetőséget biztosít azon diákoknak, akik az általános eljárásban sehová nem nyertek felvételt.

Az alábbiakban összeszedtem néhány kulcsfontosságú információt, a pótfelvételivel kapcsolatban.  

A ponthatárok alacsonyabbak nem lehetnek, mint az általános felvételi eljárás július 22-én kihirdetett ponthatárai. Ezért érdemes olyan intézményt és szakot választani, ahová az illető által elért pontok elegendőek.

Tanácsos biztosra menni: azt az egyetemet és szakot célszerű ezúttal választani, ahova nagy eséllyel bekerülhetsz. Nem szabad elfelejteni, hogy a pótfelvételi eljárásban már csak egyetlen intézmény, egyetlen szakát lehet kiválasztani.

A Kodolányi János Egyetem elérhető ponthatárokkal és rendkívül rugalmas online megoldásokkal vár mindenkit Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron egyaránt.

A meghirdetett szakokról és a pótfelvételi eljárás részletes menetéről, a https://www.kodolanyi.hu/aktualis/hirek/1609 oldalon olvashattok bővebben.

Legyen a Kodolányi az új cél: vár egy barátságos, családias közeg, ahol már az első pillanattól kezdve lehetőséget kapsz kibontakoztatni kreativitásod és teret kaphatnak önálló ötleteid És ez minden szakra érvényes.

Életre szóló élményeket szerezhetsz, miközben minden szakon a szakma legjobbjaitól tanulsz.

Szivek Laura

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat