Közösségszervező szak Orosházán

2017. január. 09. KáVé
Közösségszervező szak Orosházán

Andragógia helyett a közösségszervezés

A Dél-Alföldön szeptembertől egyedül a Kodolányi János Főiskolán lehet majd tanulni a közösségszervező szakon, ami kiváltja a korábbi andragógiát. Jövő év február 15-ig lehet jelentkezni az Orosházán is induló, diplomát adó képzésre nappali vagy levelező tagozaton.

Kormányzati döntést követően 2017 szeptemberétől már nem hirdethetnek a főiskolák andragógia képzést, hiszen az felkerült mesterszak szintre. De nem maradnak ilyen jellegű képzés nélkül azok, akik a közösségi élet szervezőiként kívánnak dolgozni a jövőben.

– Az andragógia helyett a közösségszervező szakot kellett akkreditáltatni, ami a valamikor nagyon sikeres népművelő szak korszerűsített változata. Az akkreditációs bizottság döntése alapján az országban mindössze hat intézmény indíthat ilyen szakot, a Dél-Alföldön kizárólag a Kodolányi János Főiskola kapta meg az akkreditációt erre a szakra – mondta el Dr. Szabó Péter.

A Kodolányi főiskola rektora hozzátette, a közösségszervező szakot nappali képzésben és levelező tagozaton egyaránt lehet tanulni, és Orosházára is meghirdetik a képzést.

– Ezzel a diplomával nagyon sokféle állás tölthető be, nem csak az állami, önkormányzati vagy piaci, de a nemzetközi munkavállalásra is felkészítjük hallgatóinkat. Ilyen végzettséggel a kistelepülések művelődési házaitól kezdve a nagyobb kulturális intézetekig, a marketing piacon és a kereskedelemben is el lehet helyezkedni. Az a tapasztalat, hogy a nálunk végzettek jó része rövid időn belül jól fizető állást talál, és közülük sokan hamar vezető beosztásba kerülnek. Ezért sokat tesz a főiskola is, a vezetőképzés, a szervezetben való gondolkodás fontos eleme az oktatásnak. Ezért a tananyagban vezetési ismereteket is tanulnak a hallgatók, ezt a tudást pedig mindennapi munkájukban kamatoztathatják is – tette hozzá Dr. Szabó Péter.

A közösségszervező szakra normál felvételi eljárásban lehet jelentkezni február 15-ig. Erről, és a többi induló szakról bővebben is beszélnek majd a 2017. januárjára tervezett nyílt napon a Kodolányi orosházi intézetében.

/Forrás: oroscafe.hu/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat