Közösségépítő kodolányisok

2018. szeptember. 20. KáVé
Közösségépítő kodolányisok

Együtt örültek a sikernek

Még mindig a tanévkezdés körülményei kötik le a szerkesztő figyelmét, annál is inkább, mert Dr. Szabó Péter rektor kötetlen beszélgetésre hívta meg az idei gólyatábor szervezői csapatát. Valljuk be, különlegesen jól kezdődött az őszi szemeszter a Kodolányi János Egyetemen; augusztus elsejétől tervezhettük a logováltoztatást, hiszen negyedszázados főiskolai lét után immár egyetemként müködik tovább a felsőoktatási intézmény. Huszonöt év, huszonötezer diploma, van mire büszkének lenni.

Az immár egyetem hallgatói természetesen osztoznak az örömben, a legaktívabbak pedig igyekeznek minél többet tenni annak érdekében, hogy igazi közösség váljon a kodolányis diákok népes táborából. Az igyekezet természetesen nem marad észrevétlen, ám az sem elhanyagolható tényező, hogy mindeközben nagyon jól érzik magukat a közösségi munkában részt vevő hallgatók is. Ez alkalommal a rektor köszönetet mondott a felsőbbéveseknek a sok-sok önkéntes munkáért, amivel fergeteges startot hoztak össze az idei kodolányis gólyáknak. Kiváncsi volt a meghívott fiatalok tanulmányaira, életére, terveire is.  Dr. Szabó Péter felidézte a kodolányis negyedévszázad jelentősebb állomásait, hiszen a mostani hallgatók keveset tudnak már arról, hogy annak idején száznegyvenhét  tanárszakos diákkal indult a KJF Székesfehérváron. Előkerültek az emlékek réges-régi gólyatáborokról, vizsgákról és főiskolai kalandokról, a rektort is beleértve mindenki szívesen anekdotázott.

A csapatot összefogó Butor Klára tanárnő a KV-nak elmondta, hogy októberben megalakul az új Hallgatói Önkormányzat, már folynak az előkészületek mindhárom oktatási helyszínen. A munkában természetesen részt vesznek a gólyatábort szervezők is, akik már számtalanszor letették névjegyüket a közösségépítésben. Íme a névsor: Bagladi Barnabás, Gombás Ádám, Podhorszki Anett, Rakovács Regina, Petrik Ábel, Husek Nikolett, Lusták Dániel, Bajusz Annamária, Gáll Noémi, Kralovics Antal,  Horváth Dávid, Kovács Farkas.

Kép és szöveg: V.I.

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat