Közös tanévnyitó Székesfehérváron

2016. szeptember. 08. KáVé
Közös tanévnyitó Székesfehérváron

Egyetemi klub nyílik a Fürdő utcában

Közös Felsőoktatási Tanévnyitó Ünnepséget tartottak a székesfehérvári képzési hellyel rendelkező egyetemek és főiskolák Székesfehérváron. A Városháza Dísztermében megrendezett Felsőoktatási Tanévnyitó Ünnepség a Himnusz hangjaival kezdődött az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és Zsigmond Lala, a KJF művészeti tanszéke hallgatójának közreműködésével, majd a Budapesti Corvinus Egyetem, a Kodolányi János Főiskola és az Óbudai Egyetem rektorai a város polgármesterével közösen vonultak be a terembe Székesfehérvár zászlaja mögött. Az eseményen elsőként Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a hallgatókat.

„A XXI. század kihívásainak csak egy nagyon erős, nagyon innovatív iparral és gazdasággal tudunk megfelelni, ehhez viszont erős felsőoktatásra van szükség, lehetőség szerint ott, abban a városban, ahol ez az ipar jelen van. Ezért gondoltuk néhány évvel ezelőtt, hogy szeretnénk megerősíteni a székesfehérvári felsőoktatást. Szerencsére kaptunk partnert ehhez a kormány személyében és minden támogatást és segítséget megkaptunk a felsőoktatási intézményektől is. Régi kapcsolatunk van a Kodolányi János Főiskolával, megújult kapcsolatunk az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával és van egy teljesen új, de nagy jövő előtt álló együttműködésünk a Budapesti Corvinus Egyetemmel. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a három partnerrel megerősíthetjük a fehérvári felsőoktatást a következő évtizedekben." - hangsúlyozta a tanévnyitón Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint mindez azonban mit sem ér diákok és fiatalok nélkül, akiknek köszönhetően megerősödhet az a hangulat is a városban, amit csak a felsőoktatás tud adni.

Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora az ünnepségen bejelentette, hogy újra megnyílik Székesfehérváron az az egyetemi klub, ami korábban a GEO, a Kandó és a Kodolányi hallgatóinak  diákéletét színesítette Székesfehérváron. A Fürdő utcában nyíló új "pinceklub" hozzájárul majd ahhoz, hogy élénkebb egyetemi élet legyen Fehérváron. A főiskola művészeti képzéséről szólva a rektor elmondta, a zenéhez kötődő művészeti tanszék kizárólag a királyi városban tevékenykedik, az oktatás Székesfehérváron folyik. A képzés színvonalát egyébként jól reprezentálta a tanévnyitó programját színesítő művészeti szakos hallgatók produkciója.

Dr. Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora köszöntőjében arról beszélt, hogy Székesfehérvárnak olyan múltja és jelene van, ami garancia arra, hogy szép jövője is legyen. "A Corvinus Egyetemet ez motiválta, amikor úgy döntöttünk, hogy mi is belevágunk ebbe a vállalkozásba. A fehérvári hallgatók ugyanolyan oktatásban részesülnek itt, mint a pesti helyszínen zajló oktatásban résztvevő hallgatók. Azon leszünk, hogy az Önök segítségével olyan képzést alakítsunk ki, amelynek a híre újabb és újabb hallgatókat vonz majd." - mondta a rektor. 

Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte, hogy olyan megújulási startégiát dolgoztak ki, amely az egyetem meglévő értékeinek megtartása mellett próbál igazodni az ipari fejlődéshez, a cégek igényeihez és a hallgatói igényekhez is. Ennek a folyamatnak a legfontosabb eleme az az új tanterv, ami most van kialakulóban és 2017 őszétől vezetik be. A rektor szerint sok elem már most is megjelenik, ilyen például az, hogy elektronikus formában is megkapják az előadások anyagát a hallgatók.

Az ünnepségen a Kodolányi János Főiskola, a Budapesti Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem egy-egy hallgatója felkötötte intézményük szalagát a város zászlajára, jelezve az új, fehérvári tanév kezdetét. A Kodolányi János Főiskola részéről Vizi Dániel, első éves gazdálkodás-menedzsment szakos hallgató kötötte fel a felsőoktatási intézmény szalagját.

/Forrás:ÖKK, fotó: Simon Erika/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat