Konferenciát szerveztek a kodolányis turizmus szakos hallgatók

2019. június. 11. KáVé
Konferenciát szerveztek a kodolányis turizmus szakos hallgatók

Turisztikai díjat kapott Dr. Zsarnóczky Martin, a KJE docense

 

A IV. Nemzetközi Mátrai Tudományos Konferencia Parádsasvár Község Önkormányzata, a MatraLab Nonprofit Kft, a Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Campuszának Turizmus szakos hallgatói, a Magyar Földrajzi Társaság Gyöngyös-Mátra-vidéki Osztálya, a Doktoranduszok Országos Szövetsége részvételével és a Mátra Resort támogatásával került megrendezésre május 15-16-án. A két napos konferencián hét külföldi és tizenegy hazai előadót hallgathattak meg a résztvevők, valamint  egy nemzetközi kooperációban szervezett workshop keretében szerezhettek szakmai tapasztalatokat. A konferencia alkalmat nyújtott elismerések, díjak átadására is.  A “Mátra Fejlesztéséért” díszoklevelet Báryné Gál Edit a Mátra Múzeum Igazgatója és Palik Tibor mátrai nagyvállalkozó kapta az idei évben. A hazai akadálymentes turizmusban való példaértékű munkájukért “a legjobb akadálymentes turizmus gyakorlata” díjban részesült Holló Henrik Parádsasvár Község polgármestere és Dr. Zsarnóczky Martin, a KJE docense a mátrai akadálymentes turisztikai program készítéséért.

 

A budapesti eseménynap nemzetközi workshop programjában szereplő Hotel Tréning Szimulációs kooperáció egyedülálló képzési, oktatási lehetőséget biztosított a Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszéke és a Bostoni Egyetem Turizmus-Szállodaipari Tanszékének közös szervezésében.

A konferencia kapcsán Dr. Zsarnóczky Martin a KV-nak elmondta, a kodolányisokra jellemző, hogy az elméletben megtanult tudásukat szeretik kipróbálni, ha lehet azonnal, a gyakorlatban is. Erre remek lehetőségnek bizonyult a IV. Nemzetközi Mátrai Tudományos konferencia szervezésében és bonyolításában való hallgatói aktív részvétel.  A KJE Turizmus Tanszékének docense kiemelte: "A Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Campusz Turizmus és Vendéglátás szakának hallgatói éltek a lehetőséggel és kiváló teljesítményt nyújtottak fiatal szakemberekként."

A hallgató-központúság része az önálló feladatok megvalósítására való ösztönzés, valamint a sikerek közös megélése - fogalmazott Dr. Zsarnóczky Martin. Hozzátette, ezúton is szeretné megköszönni Gadó Krisztina, Jakucska Klaudia, Kundl Arnold, Nusser Bálint, Osváth Roland, Szabó Viktória és Szikszai Eszter hallgatóknak a kiváló munkát, amivel tovább öregbítették a KJE-en folyó turizmus oktatás hírnevét. 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat