Konferencia Orosházán

2019. február. 03. KáVé
Konferencia Orosházán

Digitális jövő – A változás elkezdődött 

Az innovatív informatikai fejlesztések kerültek fókuszba a II. Békés Megyei Informatikai Konferencia és Kiállítás előadásain, amit február első napján rendeztek meg a Kodolányi János Egyetem Orosházi Oktatási központjában. A nagyszabású rendezvényen közismert informatikai cégek is bemutatkoztak.

Digitális jövő – A változás elkezdődött címmel szervezték meg a II. Békés Megyei Informatikai Konferencia és Kiállítás programot. A Kodolányi János Egyetem hagyományteremtő szándékkal indította el a konferenciát még az előző esztendőben, s az akkori sikerre építve biztosra mentek az idei program megrendezésével. Az immár második alkalom beváltotta az elképzeléseket, hiszen több mint kétszáz diák, tanár és magánember jött el a KJE rendezvényére.

Az egyetem kiemelt figyelmet fordít a digitalizációra és az informatika fejlődésére, ami az intézmény képzési profiljában is megjelenik.

Dr. Malatyinszki Szilárd, az egyetem központi székhely igazgatója kiemelte, Dél-Békés egyeteme olyan innovációkkal és újdonságokkal rendelkezik, amelyek megyeszerte is ritkaságnak számítanak. Hozzátette:

– Ez mind a diákokért jött létre. Célunk, hogy a megye fiataljai itthon találják meg a boldogulást. Ezért is valósítottuk meg ezt a konferenciát, hogy a térség diákjai lássák, hogy a jövő itt van. Mivel a fiatalok jelentik a jövőt, ezért kell elhozni számukra azokat az innovációkat, amelyek az ő boldogulásokat segítik elő. Nálunk a Kodolányi János Egyetemen adottak a lehetőségek, hogy olyan informatikai háttér birtokában tanulhassanak a hallgatók, amelyek sok más felsőoktatási intézményben nem adatnak meg. Képzési kínálatunk is alkalmazkodik a jövő technológiájához, hamarosan elindul az informatikai és az agrárinformatikai képzésünk – nyilatkozta egyebek mellett Dr. Malatyinszki Szilárd.

A konferencia egész Békés megyét érinti. Dr. Malatyinszki Szilárd kiemelte, egyre nagyobb az érdeklődés Békés megye cégei részéről, hogy kiállítóként bemutathassák azokat a fejlesztéseiket, eszközeiket, amelyek korszakalkotónak számítanak világszinten.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte a digitális fejlődés fontosságát.
– Úgy gondolom, helyet kellene cserélnünk a közönséggel, hiszen a fiatalok életét olyannyira meghatározza a technika, az informatika és a legkorszerűbb eszközök mindennapos használata, hogy bizonyára többet tudnának nekünk mutatni, mint mi nekik. A változásokat követni kell, fel kell venni a lépést a legújabb innovációkkal. Igaz lehetetlenség olyan léptékben követni az újdonságokat, mint amilyen léptékben maga a digitális világ fejlődik. Ma már elképesztő mi mindent lehet otthonról, egy számítógéppel vagy egy okos készülékkel elintézni. A digitalizációnak köszönhetően átlagosan 8 perc 38 másodperc alatt végzünk el egy ügyet a kormányablakban. Ez évekkel ezelőtt bőven meghaladta az egy órát is – vázolta dr. Takács Árpád, és felhívta a fiatalok figyelmét arra is, mekkora jelentőséggel bír, ha valaki közösségi oldalán különféle tartalmakat oszt meg:
-Nagyon át kell gondolni, hogy ki mit oszt meg magáról, hiszen a különféle közösségi oldalakon közzétett tartalmakat könnyedén le lehet tölteni és vissza lehet vele élni. Ma már szinte mindent meg lehet támadni, ezért is fontos az IT biztonság – mondta a kormánymegbízott.

Békés megyének fontos, hogy legyenek versenyképes szakmái, hivatalai és vállalkozásai, s ebben úttörő szerepet vállal a Kodolányi egyetem. Elhangzott továbbá, hogy Kodolányi legfontosabb célja az a küldetés, amelyet a megye népességmegtartó ereje érdekében tesz.

Az előadások között mindenki megtalálta a számára legérdekesebbet. Az érdeklődők megismerkedhettek azzal, hogy a HP miként állítja össze a világ legbiztonságosabb számítógépét, milyen innovatív járművek szelik majd az utakat a jövőben, vagy éppen azt, hogy mire is jó egy MakerSpace.

A kiállítótérben olyan neves cégek prezentálták termékeiket, mint a PC Trade Systems, a Fujitsu és a HP. A jelenlévők megismerkedhettek a jövő otthonaival, 3D nyomtatással, a ma kor nagy slágerének számtó drónokkal és LEGO robotokkal.

/Forrás: oroscafe.hu/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat