Koncertet adnak a KJF-es tanárok

Cikk dátuma 2015. november. 04. | Mozaik
Koncertet adnak a KJF-es tanárok

Jubileumi nagykoncertre készül a United

Nagyszabású rendezvényre készül a United zenekar, a Művészetek Palotájában  december 1-én különleges, ünnepi koncertet ad hazánk legnépszerűbb pop-funk együttese. A United slágereket ezúttal közel harminc zenész – vokalisták, fúvósok és vonósok - adják elő a zenekar tagjaival együtt.

 

A United funk rock, pop rock és jazz rock stílusban játszó Arany Zsiráf díjas és Jakab Líra-díjas magyar könnyűzenei együttes, számos ismert sláger szerzői és előadói. A zenekar frontembere Pély Barna, további tagjai Mits Gergő, Romhányi Áron és Vadász Péter.

„Bár már félig felnőttek voltunk, mikor elkezdtük a United zenekart, a személyes jellemfejlődésünk mégis sokszor rajta hagyta a bélyegét a zenekaron.”, nyilatkozta Péli Barna. Azt is elmondta, hogy, mindent összevetve nagyon inspiráló, és élményekben gazdag időszakon vannak túl.

Hihetetlen, de igaz, hogy idén tizenöt éves a „Hófehér Jaguár” című dal.  Az ikonikus dal mellett a United zenekar jegyzi többek között a „Keserű méz”, a „Hárman párban”, a „Hajnalban még a Nap is más”, a „Nincs ősz, nincs tél” és a „Végső vallomás” című slágereket… Elég rápillantani ezekre a címekre, és máris elkezdjük dúdolni a jól ismert dallamokat, amelyek kitörölhetetlenül a fejünkbe vésődtek. Pély Barna csapata a Művészetek Palotája és az MR2 Akusztik Plusszal közösen egy egyszeri, meg nem ismételhető koncerttel szeretné emlékezetessé tenni ezt a kerek évfordulót a tisztelt nagyérdemű számára.

Pély Barna jellegzetes hangja mellett a United slágerek fő jellegét tipikusan három hangszercsoport adja: a háttérvokálok, a vonósok és a fúvósok. A december 1-i koncerten ezeken a posztokon nyolc-nyolc vendégzenész foglal majd helyet, így a zenekar tagjaival együtt 28 zenész áll majd a színpadon. Az este anyagához kifejezetten erre a koncertre, erre a felállásra készülnek el a hangszerelések. A koncerten természetesen felcsendül az összes nagy United sláger, és számos egyéb saját szerzemény, a zenekartól már jól megszokott dinamikus, magas energiaszintű előadásmódban.

A United - Pély Barnabás, Romhányi Áron, Mits Gergő, Potesz Balázs - a szó legszorosabb értelmében véve professzionális zenekar, tagjai kizárólag zenével foglalkoznak: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, főiskolai tanárként oktatnak a Kodolányi János Főiskola Művészeti tanszékén, továbbá zeneszerzőként, zenei rendezőként, vagy zenei producerként is rendszeresen segítenek más hazai előadóknak. A zenekar felkészültsége és népszerű dalai minden bizonnyal garanciát jelentenek egy magas szakmai színvonalú, monumentális, ám egyben önfeledten szórakoztató zenei élményre.

/Forrás: zenészmagazin.hu/

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat