Kommédiások tanévkezdése

2018. szeptember. 10. KáVé

Egyetlen feladat: "érezzék jól magukat"

Alig kezdődött el az új tanév, az első tanítási napot még átlengték a múlt heti gólyatábor emlékei, ám a kommunikáció és médiatudomány szakosok máris újabb közösségi programon ismerkedtek oktatóikkal és társaikkal. Újszerű, hiánypótló programot szervezett a kommunikáció és médiatudomány tanszék az első tanítási nap délutánján a KJE Budapesti Oktatási Központjában. Tanárok és diákok szórakoztak és tudtak meg fontos dolgokat egymásról és az egyetemről. Ez alkalommal nem volt hetekig tartó készülődés, illetve ami volt, arról csak a programpontokat összeállító Gáspár Judit és Dr. N. Kovács Tímea tudott. A vendégként meghívott oktatók és hallgatók egyetlen dolga az volt, hogy „érezzék jól” magukat.

Nem volt szükség nagy erőfeszítésre, hogy meghívottként megfeleljünk a szervezők elvárásainak, mert nagyszerű program részesei lehettünk. Együtt játszottuk végig az első és másodéves hallgatókkal a délutánt, egyetlen perc üresjárat, feszengés nélkül. Jó volt megtudni és elmondani, hogy szeretünk olvasni, filmet nézni, fotózni, sportolni, jó volt megtudni, hogy milyen álmokkal érkeztek egyetemünkre a hallgatók, jó tudni, hogy ennyi értékes, tehetséges fiatal tartozik a közösségünkbe. Valamennyien ismerjük azokat a rendezvényeket, ahol alig várják a résztvevők, hogy vége legyen, legszívesebben láthatatlanná válnánk, hogy megúszhassuk a kényszeredett szerepléseket; hát itt nem ez történt. Minden játékos, ugyanakkor nagyon is komoly programpont a közösséggé formálódást, a kodolányis identitástudat erősítését szolgálta azzal az üzenettel, hogy fontosak vagyunk egymásnak.

Különleges feladattal zárult a délután: a hallgatók írásban rögzítették a diploma kézhezvételét követő legfőbb álmukat, amelynek valóra váltásához most teszik meg az első lépéseket. Hát, lépegessetek szorgalmasan, kitartóan kedves gólyák az elkövetkező esztendőkben, s akkor jó lesz újra olvasni évek múlva a mostantól hétpecsétes titokként kezelt dokumentumokat. A Kodolányi János Egyetem számára a legfontosabb, hogy a sikeres kodolányisok tábora évről-évre gyarapodjon.

A KV-nak a szervezők elmondták, hagyománnyá szeretnék tenni a tanévkezdő és tanévzáró programokat.

„A felsőbb évesek többen megemlítették tavaly, milyen kár, hogy nem ismerik egymást az azonos szakosok. Ezért gondoltunk arra, hogy minden évben az elsősök kedvéért ismerkedéssel kezdenénk, és végzősök "búcsúztatásával" zárnánk a tanévet” –mondta el a KV-nak Gáspár Judit, a program házigazdája. 

Dr. N. Kovács Tímea tanszékvezető kiemelte: „A csapatépítő, ismerkedős alkalomnak az volt a célja, hogy a különböző évfolyamok megismerhessék egymást, segítve ezzel is a közösséggé formálódásukat. Hagyományossá szeretnénk tenni ezeket a programjainkat, s hogy szükség van rá, ezt a hétfő délután bizonyítja."

Elismerés a program szervezőinek, de a résztvevőknek ugyanúgy, hiszen nélkülük nem ment volna.

Kép és szöveg:Virágh Ildikó

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat