Költészet napja - színház és költészet

2016. április. 11. Kitekintő
Költészet napja - színház és költészet

Versek és dalok az elmúlt 120 év magyar költészetéből, a Vígszínház születésnapja alkalmából

Költészet és színház, édestestvérek a művészetekben. Bennük a "látomás és indulat" - Füst Milánt megidézve - a közös nyelv, az anyanyelv segítségével válik teremtő gondolattá, emberi szépséggé. Nem véletlen, hogy az elmúlt 120 év alatt, drámaköltőinknek köszönhetően, éppen a Vígszínházban jutott érvényre a "diadalmas pesti magyar nyelv", s vált a színház a szó igaz értelmében népszínházzá, ahol a színpadon a szereplők, s a nézőtéren a nézők egy nyelven gondolkoznak és beszélnek. 

A költészet és színpadköltészet óriási erejű hatását és vonzerejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az elmúlt évadban, több mint 350 ezer nézője volt előadásaiknak. Társulatuk tagjai és vendégművészeik a Költészet Napja alkalmából április 9-én a Pesti Színházban a közönséggel együtt ünnepeltek a legszebb magyar versekkel. A költészethez kapcsolódó előadással  köszöntötték a Vígszínházat közelgő születésnapja alkalmából.

Közreműködtek: Bata Éva, Borbiczki Ferenc, Csapó Attila, Dengyel Iván, Fesztbaum Béla, Hajduk Károly, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Hullan Zsuzsa, Igó Éva, Járó Zsuzsa, Józan László, Karácsonyi Zoltán, Kerekes József, Király Dániel, Kopek Janka, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Majsai-Nyilas Tünde, Orosz Ákos, Péter Kata, Puzsa Patrícia, Szilágyi Csenge, Vecsei Miklós, Wunderlich József, Zoltán Áron, Ember Márk e.h., Gerő Botond, Lázár Balázs, Tahi Tóth László, Tóth András, Váradi Eszter Sára. A rendező Hegedűs D. Géza volt.

/Forrás:vigszinhaz.hu/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat