Kodolányis turizmus szakosok jelentkezését várják a Bostoni Egyetem projektjébe

2019. január. 07. KáVé
Kodolányis turizmus szakosok jelentkezését várják a Bostoni Egyetem projektjébe

Nemzetközi kapcsolatok fejlődése és ezzel párosuló életszerű projektek indulnak a következő szemesztertől

A KJE Turizmus Tanszéke egyre több vállalati és vállalkozási projektbe vonja be a hallgatókat, a tananyagok minél jobb elsajátításának érdekében. A turizmus tevékenyégét ma már globális gondolkodásmóddal lehet a legcélszerűbben elősegíteni. Ezen túlmenően a nemzetközi turizmus ipar fejlődésével párhuzamosan a belföldi lehetőségek is jelentősen fejlődni fognak.  A kodolányis hallgató központú oktatás és a versenypiaci igényekkel összefüggő tudás minél jobb elsajátításhoz Dr. Rátz Tamara tanszékvezető és Dr. Zsarnóczky Martin projektfelelős innovatív nyitást tervez a jövő szemeszterben induló nemzetközi turisztikai projekt kapcsán.

Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdődtek el azok a tárgyalások, amelyek a nemzetközi projektekben való részvétel lehetőségét alapozták meg. A turizmus területén nagyon segíthet az a fajta együttműködés, együtt gondolkodás, amely magát az oktatási folyamatot is magába integrálva old meg a vállalatok által megküldött feladatokat, problémás eseteket. Igazi sikernek számít a Kodolányi egyetem számára, hogy a következő szemeszterben részt tud venni egy ilyen nagyszabású projektben.

A Bostoni Egyetem Turizmus és Vendéglátás Tanszékén oktató Suzanne Markham-Bagnera Ph.D. kezdte el kiépíteni azt a nemzetközi kapcsolatrendszert néhány éve, amelybe a KJE Turizmus Tanszékének sikerült most bekapcsolódnia. Jelenleg Magyarországról egyedüli partnerként és globálisan nézve a legsikeresebb új-zélandi, hong-kong-i, francia, német és angol egyetemi részvétel mellett természetesen a Bostoni Egyetem a projekt leendő koordinátora.

A világ vezető turisztikai nagyvállalatai minden szemeszter előtt megküldik a BU részére a számukra legaktuálisabb, specifikus kérdéseiket. A kérdésekkel kapcsolatos, turizmuson belüli szakterület szemeszterenként változik. Az éppen befejeződött szemeszterben az Y generációval összefüggő HR kérdések kerültek feldolgozásra. A következő szemeszterben a szállás és hotel adminisztráció kerül a fókuszba. Az egyes egyetemi hallgatói csoportok ezeket a kérdéseket dolgozzák fel és adnak értékelhető válaszokat. A munka során nem az egyes eredményeken, hanem a hallgatók nemzetközi csoportokban való aktív részvételén van a hangsúly.

Arról,hogy miként tudnak a különböző kontinenseken lévő egyetemek időben együtt dolgozni, Dr. Zsarnóczky Martin a következőket mondta el a KV-nak:

„Az új-zélandi Egyetem kivételével teljesen egyszerűen. A hallgatói csoportok az előre megadott idősávokban Skype for Business segítségével interaktívan oldják meg az egymás között felosztott feladatrészeiket. Magát a feladatok időpontbeli előre egyeztetését egy előre kijelölt hallgatói asszisztens látja el. Az új-zélandi Egyetem külön vállalta a projektben, a nagy időeltolódás következtében, hogy egy előtte és egy utána történő idősávban, egy szűk időkeretben végzi a rájuk bízott munkát”.

Hozzátette: „Mindazoknak a kodolányis hallgatóknak ajánljuk ezt a fantasztikus lehetőséget, akik a nemzetközi turizmus vérkeringésébe szeretnének bekerülni, illetve személyes nemzetközi kapcsolatokat szereznének. Ez a projekt részvétel a karrierjüket nagyban elősegítő pozitívummá válhat majd. Elsősorban a magas szintű angol nyelvtudás, a gyors problémamegoldó képesség és a korábbi csapatmunkában való tapasztalat tudja megalapozni a feladatok jó teljesítését."

Végezetül még néhány fontos információ a lehetőség iránt érdeklődő hallgatók számára: a Class 2 Class projektre Dr. Zsarnóczky Martinnál lehet emailben a martin@kodolanyi.hu címen jelentkezni egy EUROPASS önéletrajz megküldésével. A programra mind a belföldi, mind a külföldi hallgatók jelentkezhetnek január közepéig.  A projektben való részvétel kreditet nem biztosít, viszont egyértelmű pozitív hatásai lesznek az egyéni szakmai előmenetelben. 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat