Kodolányis sportnap, tömeges részvétel

2016. szeptember. 21. KáVé
Kodolányis sportnap, tömeges részvétel

Együtt sportolás, közösségépítés, sikerek

Több mint kétszáz hallgató vett részt  a Kodolányi János Főiskola Sportirodája által szervezett Nemzetközi Sportnapon a Budapesti Oktatási Központban. Sportszerű magatartás és kiváló hangulat jellemezte a nagyszabású sporteseményt, összegezte a programot Butor Klára testnevelő tanár. Kass László a záróprogramon mondta el a hallgatóknak, a tömeges részvétel jelzi a fiatalok sport iránti igényét, a közösségben való sportolás népszerűségét.

Mint ismeretes, a Kodolányi János Főiskola hallgatói bekapcsolódtak az UNESCO által Nemzetközi Sportnappá nyilvánított rendezvénysorozatba, amelynek keretében nemcsak a magyarországi egyetemeken és főiskolákon, hanem külföldön is a sportnak szentelték szeptember 20-át. A rendezvény első számú támogatója a Magyar Egyetemi Sportszövetség, ám további támogatóként bevontak egyéb sporttal kapcsolatos intézményeket és üzleti hálózatokat.

A főiskola falain belül, az udvaron, a parkolóban Fáy utcai Vasas sportpályán egyaránt folytak a versengések, az erőpróbák, a megmérettetések. Nem feltétlenül a győzelem, hanem  - bármennyire közhelyesnek tűnik – a részvétel volt a fontos. Butor Klára és Kass László testnevelő tanárok nagyszerű koncepciójának, szervezőmunkájának köszönhetően a színes palettán mindenki találhatott számára megfelelő sportágat a szabadban vagy a tantermek valamelyikében.

A hallgatók választhattak tollaslabda, szumó, asztalitenisz, sakk, jóga és pilates között, népszerű volt az úgynevezett campus hárompróba, amit csaknem valamennyi résztvevő sikeresen teljesített. Ugyancsak népszerű volt a fekvenyomó verseny, a lépcsőházfutás is, de tömegesen vettek részt a hallgatók az egészséges életmód jegyében tartott és az egészségügyi témájú előadásokon is.  

Szakemberek irányításával az újraélesztési technikákkal is megismerkedhettek a fiatalok, ennek fontosságára külön felhívta a figyelmüket Kass László.

Jól fémjelezte a közösségépítő sportprogram sikerességét, hogy a kora délutáni órákban megtartott záró programot egytől-egyig megvárták a hallgatók. Ennek keretében köszönték meg a testnevelő tanárok a részvételt, a hallgatói segítőmunkát, és díjakat, jutalmakat adtak át a legeredményesebb diákoknak.

V.I.

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat