Kodolányis „öregdiák” akciója

2013. december. 16. Kitekintő
Kodolányis „öregdiák” akciója

Hogy másoknak is szép legyen a karácsony

A karácsonyt megelőző várakozás különös érzéseket ébreszt az emberekben. Ebben néhány hétben, advent idején az együttérzés és a szeretet sokakat ösztönöz arra, hogy megpróbálják szebbé tenni mások ünnepét is. 

Horváth Dorina, kodolányis „öregdiák” egy szívet melengető eseményről számolt be a KáVénak, amelynek során Gärtner Orsolyával és Szilasi Dominikával együtt tettek azért, hogy örömet szerezzenek olyan székesfehérváriaknak, akiknek nehéz pillanatokkal jár együtt a karácsonyi készülődés.

 

Horváth Dorina Kodolányi János Főiskola turizmus-vendéglátás szakán szerzett diplomát.

„Gärtner Orsolyával székesfehérváriak vagyunk, annak idején a Kodolányi János Középiskolában koptattuk együtt a padokat. Érettségi után mindketten Budapest költöztünk, ott tanultunk, majd ott találtunk munkát is.

Egy baráti beszélgetésen terelődött a szó rászorultság témájára. A beszélgetésből kibontakozott a jobbító szándék, és egyik barátunk biztatása elindította a folyamatot: „ha megszervezed, én hozzájárulok anyagilag egy adományozó akcióhoz”, mondta. Elkezdtük a munkát, majd fokozatosan tágult a kör. Egyre többen csatlakoztak, kezdődött a tudatos keresés, hogy kit lehetne még bevonni. Különböző budapesti cégeket kerestünk fel, így az ő anyagi segítségük is hozzájárult az adománygyűjtő akcióhoz, amit ezúton is hálásan köszönünk. Az adományozók között egyaránt vannak magánemberek és cégek. Senki nem kérte nevének kiemelését, mert természetesnek gondolják, hogy az ünnepek alkalmával jussanak eszükbe azok az emberek, akiknek már az is problémát jelent, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. Ezért főképpen tartós élelmiszereket gyűjtöttünk össze (cukor, liszt, olaj), tisztasági szereket vásároltunk (mosószer, öblítő, fogkrém), de hogy a gyerekek is igazán örüljenek, csokoládé, gyümölcs, valamint játék is szerepelt az adományok között.

Fontosnak tartottuk, hogy vidéki családok is részesüljenek ajándékokban, így esett a választás szülővárosunkra, Székesfehérvárra és térségére.

 

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ segítségével jutottunk el a martonvásári Általános Iskola és Diákotthon mellett működő Együtt-Értük Alapítványhoz, ahol óriási elhivatottsággal igyekeznek javítani huszonkét nem teljesen egészséges gyermek életkörülményein.

 

A szervezésben segítséget kaptunk Rosta Helgától, a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület alelnökétől, így jutottunk el a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Don Bosco Iskolaházába, Polgárdiba. A napköziben olyan gyerekek töltik délutánjaikat, akik nehéz sorsú családba születtek.

Ezután meglátogathattuk Székesfehérváron a Szent Imre Iskolaházat.

Kádár Katalin, az Öreghegyi Karitász Csoport önkéntese a székesfehérvári családok kiválasztásában segített.

 

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat