Kodolányis oktató kiváló eredménye Londonban

2019. szeptember. 10. KáVé
Kodolányis oktató kiváló eredménye Londonban

Magyar turisztikai projekt a TOP10-ben

Dr. Zsarnóczky Martint, a turizmus tanszék oktatóját számos egyetemi projektje kapcsán jól ismerik a kodolányis hallgatók. Azt viszont kevesebben tudják, hogy az egyetemi oktatáshoz kapcsolódó projekteken kívül valós piaci szereplők és szakemberek között is szereti megmérettetni tudását. Azt mondja, elkötelezett a nagyvállalati kapcsolatok és a nemzetközi projektek irányába, hiszen ezek hozzásegítik a legújabb trendek és folyamatok megismeréséhez. Azt azonban mindig szem előtt tartja, hogy a diákok a jövő szakemberei, így ezekhez a  projektjeihez is szívesen hívja meg a hallgatókat. A nyáron sikerre vitte azt a szenior üdülőfejlesztési projektet, amelynek kidolgozásába bekapcsolódhattak a kodolányis diákok is. Ennek kapcsán beszélgettem vele.

Milyen céllal szervezték a nemzetközi versenyt, és milyen helyszíneket választottak Londonban a rendezvényeknek?

A londoni székhelyű Emerging Europe szervezet évről évre komplex módon vizsgálja a Kelet-Közép Európai régió üzleti, társadalmi és szociális környezeti projektjeit. Ezek között a legjobb projektetek között keresik meg a legjobbakat, vagy talán úgy pontosabb, hogy a kiválókat. A nyáron, Londonban megrendezett eseményre tíz ország tíz legjobb vállalkozása kaphatott meghívót, akik között már eleve nagy volt a versenyszellem. Ezt a fokozott várakozást az impozáns eseménysorozat helyszínei is visszatükrözték.  A magas presztízsű helyszíneken megvalósuló események a Westminster Palotában és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) központjában voltak megtartva.

Üdülőhely fejlesztéshez kapcsolódik a projektetek. Fontos szempontnak számított a verseny is?

A Matra Resort szenior üdülőhely fejlesztésünk a rendezvény keretében mutatkozott be az Egyesült Királyságban és egyúttal a nemzetközi porondon. Turisztikai szempontból a Mátra-vidék kétséget kizáróan remek lehetőségeket biztosít, mind a szeniorok, mind a befektetők számára, akik törekednek a professzionalizációra és a magas életminőség elérésére. A független szakértőkből és nemzetközi üzletemberekből álló zsűri a saját szempont rendszere alapján elemezte ki a régió legígéretesebb projektjeit, amelybe beválasztásra kerültünk mi is. Az esemény során önálló kategóriákra lebontva kerültek bemutatásra a legjobbak és az esemény nem titkolt célja egyben a nemzetközi kapcsolatrendszerbe való bekerülés.

Milyen eredmények születtek?

A londoni zsűri által szekciókba meghívott TOP10 leginnovatívabb tevékenységű régiós vállalkozások, most már a Kelet-Közép Európai régió kiválóságainak számítanak, ami önmagában presztízs-elismerés a projekteknek. Magyarországról a Richter Gedeon Nyrt, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központja mellett a Matra Resort is díjazott lett. A Richternek sikerült egy fantasztikus első helyet elérnie, az EDC és a mi mátrai projektünk egyaránt III. helyezéssel lett gazdagabb.

A különböző projektjeid során mindig fontos szempont, hogy bevonjad ezekbe a tanítványaidat. Számomra pedig fontos kérdés, hogy miként tudnak ezekből profitálni a kodolányis hallgatók. Mi a hozadéka a mostani projektnek?

Valóban nagyon sokat jelentenek számomra az aktív hallgatói részvételek. Egyrészt fontos, hogy az elmélettel párhuzamosan a gyakorlati használhatóságot is figyelembe vegyük, és legyünk nyitottak a folyamatos tanulásra. A hallgatóimmal, éppen a Matra Resort kapcsán, szerveztünk konferenciát, részt vettünk részfeladatok kidolgozásában, de az elmúlt félévben a Bostoni Egyetem hallgatóival közös hotel üzemeltetési szimulációs projektünket vittük sikerre, ami szintén segített a nemzetközi sztenderdek elsajátításában. Büszke vagyok minden hallgatómra és remélem, hogy az idei szemeszterben megvalósuló budapesti Marriott Szállodalánccal tervezett projektjeinkbe is sokan fognak bekapcsolódni.

-v-

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat