Klub a kollégistáknak

Cikk dátuma 2014. március. 12. | Mozaik
Klub a kollégistáknak

Megnyílt a Kodolányi Kollégiumi Klub Fehérváron

Mozgalmas nap volt a tegnapi a székesfehérvári kodolányis tanárok-diákok számára, hiszen reggeltől zajlott a Magyar Akkreditációs Bizottság látogatása, este pedig kollégiumi rendezvényre hívták a hallgatókat: megnyílt a Kodolányi Kollégiumi Klub a Fürdő utcában. 

Az egyetemi, főiskolai éveink meghatározó emlékei kötődnek a kollégiumi élethez, a „kolesz” az első színtere önálló és mégis közösségi életünknek. Ki ne idézné fel szívesen évtizedek távlatából is a kollégiumi lét semmihez sem hasonlítható, önfeledt és különleges hangulatát. A Székesfehérváron tanuló kollégista kodolányisok is szorgalmasan gyűjtik a szép emlékeket, és hogy ezek közé még maradandóbbak kerülhessenek, a kollégium vezetése klubot nyitott számukra.

Mits Péter, a kollégium igazgatója a KV-nak elmondta, fontosnak tartja, hogy a közösségi életnek megfelelő tere legyen, amely mindig nyitva áll a hallgatók előtt. Főiskolások, felsőfokú szakképzésben tanulók és középiskolások laknak együtt ebben a kollégiumban, amelyet igazi közösségi helyszínné szeretnék változtatni, ami nem tömegszállásként van jelen az ott lakók életében. A kollégiumi klubhelyiséget négy szoba egybenyitásával alakították ki, ahol nagyjából ötvenen tudnak leülni a szervezett programok idején. Az igazgató kiemelte, hogy a hallgatókból álló kollégiumi vezetőséggel fél éves programtervet állítottak össze, amelyben kulturális és könnyedebb szórakoztató rendezvények egyaránt szerepelnek. A közelgő költészet napjára megzenésített versek ünnepét tervezik, de a későbbiekben lesz táncház, néprajzi előadás, pszichológiai témájú program Dr. Bordás Sándorral, különböző zenés rendezvény, karaoke és póker verseny is.  Ugyanakkor a klubhelyiség arra is használható, hogy baráti összejöveteleket, születésnapi bulikat tarthassanak ott a kollégisták. Fontos eleme a működésnek, hogy folyamatosan igénybe vehető klubhelyiség, a nap bármely órájában betérhetnek oda a hallgatók.

A megnyitón is fenti gondolatokat osztotta meg a résztvevőkkel Mits Péter, majd a művészeti tanszék hallgatói színvonalas zenéléssel tették emlékezetessé az estét. A kollégiumi klubélet folytatásaként várjuk a további tartalmas programokat, hiszen a tegnapiról elmondható, hogy Kolossai Ferenc, Buzsik Tamás és Molnár Gábor magasra tették a mércét.

V.I.

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat