KJF-es bringások a Velencei-tó körül

Cikk dátuma 2013. szeptember. 18. | Mozaik
KJF-es bringások a Velencei-tó körül

A főiskolán tanuló külföldi hallgatók részére szervezett biciklitúrát a Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központ a közelmúltban. Az első úticél Dinnyés volt, ahol a kerekező társaság tagjai összeállíthatták, megsüthették, majd megehették a híres, hagyományos, magyar kenyérlángost. 

 

A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központ egyik épületében került sor a lángos elkészítésére. Igaz, segítséget is kapott a diákcsapat, hiszen előre be volt dagasztva a tészta. Munka már csak azzal volt, hogy kinyújtsák a finom illatú tésztát, és megrakják a tetejét alaposan szalonnával, kolbásszal, hagymával és tejföllel. Az udvarban lévő kemencében egy-kettőre kisült a lángos, amelynek aztán nem kis sikere volt a nemzetközi bringás csapat tagjai között.

A „gasztronómiai” programot követően újult erővel pattantak nyeregbe a lányok és fiúk, hogy megkerüljék a Velencei-tavat.

A túrára Dr. Hoffmann Orsolya rektor-helyettes, Kiss Róbert, a turizmus tanszék oktatója, valamint Császár Petra és Ivanyenko Andrej, a Nemzetközi Képzési és Szolgáltató Központ munkatársai kísérték el a hallgatókat.

 

 

Készül a lángos                                              

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat