Kincses Képeskönyv Fehérváron

2013. december. 20. Kitekintő
Kincses Képeskönyv Fehérváron

Karácsonyi ajándék a könyv az iskolásoknak

Ünnepélyes keretek között mutatták be a „Kincses Képeskönyv Székesfehérvár” című, főként gyerekeknek szóló történelmi kiadványt a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában szerdán. A könyvet karácsonyi ajándékként vették át az intézmény alsó tagozatosai az eseményen, ahol jelen voltak a szerzők: Laczkó Gábor és Zágoni Balázs, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

Ugyancsak részt vettek a programon Dr. Demeter Zsófia és Dr. Vizi László Tamás történészek, akik segédkeztek a Jánosi Andrea illusztrációit tartalmazó kiadvány összeállításában és megjelentetésében. A könyvet valamennyi székesfehérvári alsó tagozatoshoz eljuttatják. 

A kiadvány a „Kincses Képeskönyv” című, gyerekeknek szóló, történelmi sorozat legújabb köteteként jelent meg ötezer példányban, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával. Tíz fejezeten át, az alapítástól napjainkig mutatja be Székesfehérvár történelmét. A kiadvány illusztrációkat is tartalmaz, amelyek az ország történelmi fővárosának híres személyiségeit, fontos épületeit, utcáit, tereit, csatáit, felemelő ünnepségeit és eseményeit mutatják be. A Vasvári Pál Általános Iskola aulájában rendezett ünnepségen jelen voltak az intézmény alsó tagozatosai, akik Székesfehérvár városának karácsonyi ajándékaként kapták meg a könyvet. Egy-egy példányt vehettek át a székesfehérvári általános iskolák vezetői, az intézményekbe pedig a napokban szállították ki a könyveket, amelyeket valamennyi alsó tagozatos megkap karácsonyi meglepetésként, a 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére.

 


Az ünnepséget a Vasvári iskola tanulói műsorral színesítették, majd vetítéses előadás keretében tekinthették meg a résztvevők az új kiadványt.

 

Ezt követően dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a vendégeket. Elmondta: „A Szent István Emlékévben az egyik fő célkitűzésünk volt, hogy készüljenek olyan kiadványok, amelyek a gyerekek számára is bemutatják szeretett városunkat, Székesfehérvárt. Óvodásoknak és iskolásoknak szóló könyv, illetve munkafüzet már megjelent, és most itt vagyunk egy újabb, nagyon szép kiadvány bemutatóján. Köszönetünket fejezzük ki valamennyi közreműködőnek, akik segítették a Kincses Képeskönyv összeállítását és megjelentetését!” Székesfehérvár polgármestere azt kérte a diákoktól, hogy ismerjék meg és szeressék a várost, annak történelmi múltját és jelenét. Mint mondta: „Néhány év, illetve évtized múltán éppen a Ti feladatotok lesz, hogy egy, vagy akár több új fejezettel gazdagítsátok ezt a könyvet!” 


Zágoni Balázs, a könyv egyik szerzője köszöntőjében méltatta azokat a helyi szakembereket és történészeket – szerzőtársát, Laczkó Gábort, valamint Dr. Demeter Zsófiát és Vizi László Tamást - akik közreműködtek a könyv szerkesztésében és megírásában. Ugyancsak köszönetét fejezte ki Jánosi Andreának, aki egy éven át dolgozott az illusztrációk elkészítésén.

/Forrás: ÖKK/

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat