Kávékészítés és baristaképzés

Cikk dátuma 2014. május. 08. | Mozaik
Kávékészítés és baristaképzés

Barista tanfolyam olasz módra

A KJF Budapesti Oktatási Központjában található barista teremben a Caffé Cagliari jóvoltából május 6-án lehetőség nyílt egy igazi olasz barista képzésen részt venni a kávé szerelmeseinek. A jó hangulatú kávés programon a Caffé Cagliari képviselői szakmai bemutató keretében tanították meg a résztvevőkkel, hogyan is készül az igazi olasz eszpresszó. Az eseményen részt vett többek között Román Zoltán a Caffé Cagliari Mo. ügyvezetője, Zsámbéki Ákos vezető barista, Giulio Fontanesi a Caffé Cagliari SpA. export vezetője és Davide Cobelli, a Caffé Cagliari SpA barista trénere.

A Caffé Cagliari története egyébként 1909-ben kezdődött. Ambrogio Cagliari több éves Brazíliai tartózkodásából hazatérve megnyitotta első kávépörkölő/kóstoló üzletét Modena belvárosában. A család több mint egy évszázada őrzi a hagyományt, a beszerzés, a termelés és az értékesítés mindmáig családi irányítás alatt áll.

A kávé és a kávézás iránti szenvedély által vezérelve a Caffé Cagliari a folyamatosan legmagasabb minőséget biztosítja vásárlói számára. A világ legkiválóbb termelőitől származó nyersanyagokat generációkról generációkra szálló tapasztalat és szaktudás, továbbá a legfejlettebb technológiai megoldások alakítják a kávéfogyasztók számára egyedülálló élménnyé.

A Caffé Cagliari jelenleg harmincöt országban van jelen, és évente 150 millió csésze kávé élteti Ambrogio Cagliari évszázados örökségét. Mindebből jól látszik, hogy a kodolányis „barista-tanítványok” jó kezekben vannak, a legjobb szakemberek segítségével sajátíthatják el az igényes kávékészítés alapjait.

Megismerkedhettek  a részt vevők  a különböző kávéfajtákkal, a betakarítási technológiákkal, a feldolgozással is. A kávégépekről és őrlőkről nemcsak hasznos információk hangoztak el, hanem a résztvevők ki is próbálhatták professzionális segítséggel, hogy a gyakorlatban mit jelent kávét készíteni, úgy ahogyan azt a kávéfogyasztás őshazájában, Olaszországban teszik. A résztvevők elkészíthették a tökéletes eszpresszót és ízelítőt kaphattak az úgynevezett latte artból is, mindenki elkészíthette a saját „díszített” cappuccinóját. A nap végén pedig mindenki pontosan tudta, hogy mi is az a caffe, ahogyan az olaszok mondják. A barista képzés egyébként mindenki –főiskolások és külső érdeklődők - számára egyaránt elérhető a KJF Frangepán utcai épületében, az aulától jobbra található professzionális barista teremben. Minderről bővebb tájékoztatás a www.kodolanyi.hu/felnottkepzes, www.caffecagliari.hu oldalakon.

Bálint Dorottya

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat