Jubileumi Nemzetközi Hét a Kodolányin

2021. április. 12. KáVé
Jubileumi Nemzetközi Hét a Kodolányin

Globális jelentőségű témák, kiemelt előadások


Tizedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Hetet a Kodolányi János Egyetemen, április 12-16 között.  A  nagyszabású virtuális programra a világ minden részéről "érkeznek" előadók; a környező országok szaktekintélyei mellett többek között Portugália, Japán, Oroszország előadóit is meghallgathatjuk. Öt napon keresztül tizenkét ország elismert oktatói negyven előadással várják az egyetem hallgatóit, hat kiemelt előadásra pedig külsős érdeklődők is bejelentkezhetnek. A zömmel angol nyelvű előadások mellett német és magyar nyelvű programok is lesznek, globális jelentőségű témákban. A csatlakozás lehetőségét az egyetem honlapján találják meg az érdeklődők:  https://www.kodolanyi.hu/aktualis/hirek/1576

 

Egyik kiemelt előadó Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója lesz, aki a „legbefolyásosabb magyar nő” az üzleti életben a Forbes Magazin idei listája szerint.  „A bankszektor digitális evolúciója a bankfióktól a mesterséges intelligenciáig” című, magyar nyelvű előadás témája a digitális banki modell.  A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem webináriuma nem csak a hallgatók számára lesz elérhető április 13-án, kedden 15:00 órai kezdettel, hanem bárki ingyenesen csatlakozhat rá.

A kiemelt elődások sorában öt külföldi előadót találunk, akik esetében ugyancsak bárki csatlakozhat a programhoz.

Dana Rad (Aurel Vlaicu Egyetem, Románia) a digitális jólét változásaiba vezeti be a hallgatókat április 12-én, hétfőn 10:00 órai kezdettel. Az újfajta digitális viselkedésekről, kihívásokról és felmerülő problémákról fog beszélni, miközben bemutatja a legújabb elméleteket és eredményeket a téma kapcsán.

Achim Bayer (Kanazawa Seiryo Egyetem, Japán) az erőszak és a jogállamiság kultúrtörténeti elemzésével azt kutatja, hogyan haladhat társadalmunk egy együttérzőbb és békésebb jövő felé? A jelenlegi tendenciák megértéséhez és a konstruktív jövőkép kialakításához visszatekint a múltba. Megvizsgálja, hogy a történelem folyamán a gazdasági és ökológiai változások mentén hogyan változott az erőszak és az igazságszolgáltatás. az előadás időpontja: április 13., kedd, 9:00 óra.

Iris Klosi (Tiranai Állami Egyetem, Albánia) „A diákok menekülése a közösségi médiába” témával érkezik ugyancsak április 13-án, 13:00 órai kezdettel. A fiatalok a hétköznapok unalma és a negatív érzések elől sok esetben belemenekülnek a közösségi média világába, amelytől függővé is válhatnak. Végigveszi a közösségi média használatának előnyeit és hátrányait; célja a tudatosság növelése.

Mikhail Dyakonov (Orosz Állami Egyetem, Oroszország) az orosz nemzet utópikus örök boldogság kereséséről tart előadást április 14., szerda, 11:00 órai kezdettel. A modern Oroszország önmeghatározásához gyakorta visszatekint a múltba, eközben sokszor elszakad a racionalizmustól, meglehetősen utópisztikus nemzet. Az előadó a történelem során felmerülő utópisztikus elképzeléseken keresztül állítja fel a diagnózist.

Nino Carvalho (IPAM – Marketing School for Business, Portugália) „A következő lépés az ember és a gépek kapcsolatában” című előadására április 15-én, csütörtökön, 13:00 órától várják az érdeklődőket a virtuális térben. A mai versenykörnyezetben meghatározó szerepet tölt be az automatizáció és a mesterséges intelligencia, valamint a piac folyamatos nyomása és gyors változása. Az oktató ebben a helyzetben arra keresi a választ, hogy mi lehet a marketing szakemberek helye és szerepe a vállalatokon belül.

Kodolányi János Egyetem

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 47-49.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.

Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat