Jól vizsgázott a KJE

2020. július. 04. KáVé
Jól vizsgázott a KJE

Tanévzáró értekezlet a Kodolányi János Egyetemen

Megtartotta a tanévzáró értekezletét a Kodolányi János Egyetem, a koronavírus helyzetre való tekintettel ezúttal online keretek között. Az értekezleten értékelték a tanévet, többek között azt a felmérést, amelyet a járvány miatti online oktatás miatt készítettek el. Az egyetemen várható fejlesztések, a jövőbeli tervek is terítékre kerültek, tekintve, hogy új tulajdonosa van idén tavasztól az intézménynek.

A Kodolányi János Egyetem  Hallgatói Önkormányzata és az intézmény Jóléti Kabinetje kérdőívet állított össze, hogy felmérjék, hogyan teljesített az egyetem a COVID19 járvány miatti távoktatásos szemeszterben. Az online oktatásról szóló kérdőív keretein belül a hallgatóknak lehetősége adódott a tanárok és az egyetem osztályozására. Igaz, hogy a különböző oldalak - mint például a Mark My Professor - keretein belül is van lehetősége minden hallgatónak, hogy értékelje a tanárait (http://www.markmyprofessor.com/iskola/adatlap/81.html). A kérdőív viszont olyan átfogó képet adott a tanárok rátermettségéről, szakértelméről, ami mindenféleképpen átgondolandó. Elmondhatom, hogy a Kodolányi János Egyetem nem csak, hogy átment a vizsgán, de jobban teljesített, mint a magyar felsőoktatási intézmények túlnyomó többsége. A kérdőívre 583 válasz érkezett. Érdemes tanulmányozni az osztályzatokat: a háromszáznegyvenhat jeles, száznyolcvan négyes és harminckilenc közepes mellett mindössze öt elégtelen és tizenhárom elégséges áll az érdemjegyek listáján, ami annyit jelent, hogy 4,46 az átlagos teljesítmény.

A kérdőív kapcsán fontos kiemelni, hogy releváns információkkal bír, hiszen valósághűen tükrözi a Campusok és az oktatási formák helyzetét. Külön öröm számunkra, hogy az összes szakról érkeztek visszajelzések.

Az idei, rendhagyó tanévet záróértekezleten Dr. Szabó Péter rektor elmondta, a Kodolányi János Egyetemnek lehetősége van arra, hogy öt éven belül Magyarország prémium kategóriás magánegyeteme lehessen. Az elkövetkező időszak terveiben szerepel három doktori projekt ötlete, az ehhez szükséges egyeztetések is megkezdődtek már.

A tanévet lezárva - a Hallgatói Önkormányzat nevében - élményekben gazdag nyarat kívánok a KJE valamennyi hallgatójának, oktatójának, munkatársának. Pihenje ki magát mindenki, hiszen szeptembertől ismételten komoly munka vár mindannyiunkra.

Gombás Ádám

Hallgatói Önkormányzat Budapesti Campusának elnöke

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat